Vincze Viktória az 1972-es Táncdalfesztivál sztárja volt - Ezért tűnt el nyomtalanul
Vincze Viktória ezért döntött a visszavonulás mellett 1995-ben.

vincze-viktoria-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vincze Viktóriát 1972-ben zárta szívébe az egész ország, miután az utolsó Táncdalfesztiválon elénekelte a Mosolyodat el kellene ültetnem című dalát. Ennek a fellépésének köszönhetően fedezték fel Cserháti Zsuzsával és Szűcs Judithtal együtt, a csinos és kiváló hangú énekesnő karrierje pedig rövidesen szárnyalni kezdett.

Nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is komoly sikereket ért el, fellépett többek között Írországban, Japánban és Amerikában is. Az Egyesült Államokból a nyolcvanas évek elején tért haza, nem sokkal később pedig megalapította a Viki és a Flört nevű zenekarát. Ám hiába a népszerűség és a nemzetközi sikerek, pályafutását ugyanis két súlyos autóbaleset törte derékba. Először 1978-ban sérült meg, az ezredforduló környékén pedig egy újabb karambolt élt túl, gyógyulása pedig ezúttal is hosszú évekig tartott.

vincze-viktoria-ma
Fotó: Bara István/MTI, Szabad Föld

- Egy vidéki fellépésről tartottunk hazafelé 1978-ban, amikor árokba borult az autónk. Lepergett előttem az életem. Azt hittem, mindennek vége. Az ezredfordulón újabb súlyos autóbaleset ért. Három hétig kómában is voltam. Sokáig nem tudtam járni. Rábeszéltek, hogy forduljak természetgyógyászhoz. Aki sajnos rosszul kezelt, a mai napig szenvedem a következményeit. És a házasságom is felborult - mondta a Szabad Földnek.

Vincze Viktória tavaly decemberben lett 66 éves, rajongói legnagyobb bánatára azonban 45 éves korában, több mint 20 évvel ezelőtt a visszavonulás mellett döntött. Véleménye szerint ugyanis ennek a szakmának is vannak életkorbeli határai, és mindenkinek tudnia kell szépen befejezni. Érzése szerint teljes szívvel tette, amit korábban csinált, és szívesen gondol vissza ezekre a szép emlékekre. 1995 óta pedig csak egyetlen alkalommal lépett színpadra: 2009-ben a Volt egyszer egy táncdalfesztivál című koncerten láthattuk, elmondása szerint azonban biztosan nem vállal már a jövőben újabb fellépést.

Ezt is szeretjük