Venczel Verát emiatt nem láthatjuk jó ideje színpadon - Elárulta az okát
Vencel Vera a betegsége után férje megbetegedése miatt nem tért vissza a színpadra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Venczel Verát 1968-as diplomaosztója után Várkonyi Zoltán azonnal leszerződtette a Vígszínházhoz, melynek máig hű tagja, de a közönség jó ideje egy darabban sem látja. 2015 decemberében a Hegedűs a háztetőn című darab előadása közben megbotlott, és úgy esett el, hogy két helyen eltört a csípőcsontja, a rehabilitáció eltartott egy darabig. Utoljára a Pesti Színházban a 2018. március 2-án bemutatott A félkegyelmű című előadásban lépett színpadra, de néhány nappal később egy elhúzódó influenzás megbetegedés miatt hosszú hónapokra le kellett mondania a szerepeit. Tavaly szeptemberre a visszatérést tervezte, ám, miután felépült, a férje betegedett meg, a 73 éves színésznő őt ápolja - tudta meg a Bors.  

- Számomra most az a legfontosabb, hogy a párom felgyógyuljon. Most minden, még a színészet is csak másodlagos, ezért nem is gondolkodom azon, mikor állhatok ismét a közönség elé - mondta a napilapnak Venczel Vera. 

47 éve vannak együtt a grafikus, formatervező Györggyel, akivel az 1971 és 1974 között készült, Egy óra múlva itt vagyok című, 14 részes, fekete-fehér magyar televíziós kalandfilmsorozat forgatásán ismerkedtek meg. 

Venczel Vera Vecsei H. Miklóssal - balra - és Orosz Ákossal A félkegyelmű című előadás próbáján a Pesti Színházban 2018. február 27-én.
Venczel Vera Vecsei H. Miklóssal - balra - és Orosz Ákossal A félkegyelmű című előadás próbáján a Pesti Színházban 2018. február 27-én.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Várkonyi Zoltán már akkor szerepeket adott Venczel Verának a Vígszínházban, amikor az még csak másodéves volt, a főiskola harmadik-negyedik évében pedig már rendszeresen játszott a Vígben, emellett forgatott a Filmgyárban, és tévészerepekben is láthatta a közönség. Nevét akkor ismerte meg az ország, amikor a legendás rendező az 1966-os Kárpáthy Zoltán című filmjében is szerepet adott a főiskolás lánynak, aki az 1968-ban bemutatott Egri csillagok Vicuskájaként végérvényesen belopta magát a nézők szívébe. 

Venczel Verát 1975-ben Jászai Mari-díjjal tüntették ki, amit többek közt Ruttkai Éva-emlékdíj (2003, 2011),  Páger Antal-színészdíj (2005), Bilicsi-díj (2011), Szepes Mária-díj (2014) és Tolnay Klári-díj (2016) is követett. A Pillangó című tévéadaptáció női főszerepének megformálásáért Monte Carlóban átvehette az Arany Nimfa-díjat. 2008 óta Örökös Tag a Halhatatlanok Társulatában, 2009-ben Érdemes, 2016-ban Kiváló Művész díjjal tüntették ki. 

2018 decemberében Prima Díjat kapott, 2019. április 22-én pedig az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén életműdíjat vehet át a Magyar Filmakadémia Egyesülettől. A szervezet a múlt héten tudatta, hogy a Filmakadémia ezentúl minden évben életműdíjban részesít öt olyan művészt, aki a nevét beírta a magyar filmtörténelembe. Első alkalommal Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerik el életműdíjjal. 

Az Egri csillagok szereplői egykor és most

Ötven évvel az eredeti bemutatója után, 2018 októberére felújították az Egri csillagokat. Az egykori színészek közül sajnos már több legendás szereplő nincs köztünk, de az akkori, fiatal sztárok közül sokan ma is a színházba járók kedvencei. Nézd meg, mennyit változott Cecey Éva, Bornemissza Gergő, Török Jancsi, Miklós deák és János! 

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük