Képeken Varnus Xavér mesés villája - Balaton-felvidéki birtoka luxus a köbön
Varnus Xavér otthona páratlan kincseket rejt.

varnus-xaver-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Varnus Xavér ideje java részét Berlinben tölti, de ha a német fővárosban 25 fölé emelkedik a napi csúcshőmérséklet, Magyarországra utazik, hogy a Balaton-felvidéken található pazar villájában időzzön. A családi birtokról belátja a Balatont és a tanúhegyeket, friss a levegő, csend és nyugalom honol, bár ez nem jelenti azt, hogy visszavonultan élne: a házban számos híres vendég, így Törőcsik Mari, Kulka János, Bodrogi Gyula vagy Kincses Veronika is megfordult már, ők a vendéglakosztályban térhettek nyugovóra. 

- A ház alapterülete nem nagy, 180 négyzetméter, ugyanakkor 42 helyiségre oszlik szét. Van könyvtárszoba benne, egy olyan kicsi szoba, melyben olyan pici a kör alakú medence, hogy már úgy hívják, medenke. Nagyon kényelmes elmerülni benne, és a tévét is tudod belőle nézni - mesélte a FEM3 Café című műsorba bejelentkezve. 

A házat egy angol úr építette, így nem meglepő módon a belső a viktoriánus kort idézi. A könyvtárszobában található Márai-kézirat és Radnóti Miklósné által dedikált Radnóti-kötet is. A villa berendezése is páratlan, minden egyes darabnak lelke van. A zongorán egykor Debussy játszott, a Tiffany-lámpa pedig egy olyan kuriózum, ami annak idején a Titanic fedélzetére készült.

- A Tiffany-lámpáknak és a Tiffany-technikának nagy szerelmese voltam világ életemben. New Yorkban egy öreg kínai ócskásnőnél találtam egy lámpát teljesen összeacsarodott formában, de nagyon megtetszett valami a hangulatából. Akkor még élt a Tiffany-gyár legendás üvegművese, akivel másnap találkoztam, és megkértem, nézze meg a lámpát. Másnap elmentünk, ránézett a lámpára, és azt mondta: "Dobd oda a 100 dollárt, és fussunk el a lámpával!" A sarkon mondta el, hogy annak idején a Titanic nagy vacsoratermébe nyolcvan, plusz hat darabot készítettek ebből a lámpából. Nyolcvan elsüllyedt, a hat pótlás pedig megmaradt, amiből egy restaurálva itt látható - árulta el az orgonaművész.

Ezt is szeretjük