Várkonyi Andrea betegségéről mesélt a Mokkában: fél év után is küzd a tünetekkel
Várkonyi Andrea a koronavírus-fertőzés után fél évvel is küzd egy-két tipikus tünettel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Várkonyi Andrea tavaly szeptember közepén beszélt arról a nyilvánosság előtt, hogy ő is elkapta a koronavírust. Hetekkel korábban arcüreggyulladást kapott, és hiába kezelte többféle módon, nem gyógyult meg, majd miután elveszítette az ízérzékelését, a Covidra kezdett gyanakodni, a teszt pedig őt igazolta.

A 46 éves sztár, aki 2000-ben diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, de az elmúlt húsz évben híradósként és műsorvezetőként vált ismertté, fél év után is küzd egy-két tipikus tünettel.

Várkonyi Andrea küzd a koronavírus tüneteivel

A Mokkában mesélt arról, hogy fél évvel ezelőtt hogyan változtatta meg az életét a koronavírus-fertőzés: egy hónapig szenvedett miatta, és még ma sem jött helyre teljesen. 

- Most már fél éve, hogy átestem rajta, szeptemberben voltam beteg, de akkor az egész hónap ráment erre. Kórházba nem kerültem, de nagyon-nagyon rosszul éltem meg. Tipikus arcüreggyulladásos tünetcsoportom volt először, és gyanús lett, hogy nem javul, és túl rossz lett a közérzetem, aztán a teszt igazolta, hogy koronavírussal fertőződtem meg. Egy hónapig nagyon rosszul éreztem magam, nagyon gyenge és aluszékony voltam, egy kis emelkedőn vagy a lépcsőn lihegtem, mint egy öreg néni. 

varkonyi-andrea
Fotó: TV2/Mokka

- Nagyon elhúzódott ez a betegség, és még fél év elteltével, most sem tért vissza a szaglásom rendesen. Vannak napok, amikor még mindig úgy ébredek fel, hogy nulla, aztán a nap folyamán elkezd visszajönni. Más az ízérzékelésem is: bizonyos ételek, amiket régen kívántam, szerettem, most nem esnek jól - osztotta meg a nézőkkel. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Lánya, Nóri másfél napig náthás tüneteket produkált, más baja nem volt. Szeptemberben kezdte a hetedik osztályt, a digitális oktatással jól elboldogul, örül, hogy hat helyett elég fél nyolckor kell kelnie, de az osztálytársai hiányoznak neki. 

varkonyi-andrea2
Fotó: TV2/Mokka

- Én ehhez már abszolút nem kellek, bemegy a szobába, intézi, csinálja. Onnan tudom, hogy óra van, hogy becsukta az ajtaját. Amikor tavaly márciusban ez elindult, voltak zökkenők, rá kellett vezetni, attól, hogy otthon maradunk, suli még van, csináljuk meg a feladatokat időre, de most már nincs ezzel gond, ő nagyon felelősségteljes. 

Magyar sztárok és lányaik

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! Ez Várkonyi Andreára és lányára egészen biztosan igaz lesz, amikor Nórit majd elkezdik ostromolni a fiúk, ugyanis egy az egyben úgy néz ki, mint édesanyja. Nem ők az egyetlen anya-lánya páros a hazai sztárvilágban, akik olyanok, mint egymás tükörképei - a képes összeállításban még további ötöt nézhetsz meg.

Ezt is szeretjük