22 évig az ország imádott műsorvezetője volt – Most saját műsorral tér vissza
Vágó Piros a Piros kosara című saját műsorával tért vissza.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vágó Piros hosszú ideig az ország egyik legnépszerűbb rádiós műsorvezetője volt. A Danubius Rádióban, a Class FM-en, utána pedig 2017. december 21-ig a Sláger Rádióban vezetett műsort, aztán úgy döntött, hogy hátat fordít a rádiózásnak, mert már nem végzi szívvel-lélekkel. A 45 éves sztár a mikrofont fakanálra cserélte, és régi-új szenvedélyének, a gasztronómiának hódol. A műsorvezető, aki 18 éves kora óta főz, most a Piros kosara című, saját formátumával tér vissza.

- Szép lassan alakult ki a műsor koncepciója, valaki mindig hozzátett valamit. Elsőre kicsit idegenkedtem, mondván, hogy rádiós műsorvezető vagyok, de aztán egyre jobban tetszett a vlog ötlete – árulta el Vágó Piros, aki igencsak kiveszi a részét a munkából, minden epizód készítésénél.

- Nagyon sokat kísérleteztem, hogy a nézőknek jól működő glutén- és tejtermékmentes recepteket tudjak átadni. A forgatások megszervezése is nagyrészt az én feladatom, onnantól kezdve, hogy mikor, kihez menjünk, mit készítsünk.... Ilyenkor sofőr, stylist, sminkes, kérdező vagyok egy személyben. Ahhoz, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen, nagyon alapos előkészület szükséges – mondta a műsorvezető, aki első vlogját már közzé is tette.

Vágó Piros nem véletlenül specializálódott a glutén- és tejtermékmentes ételekre, ugyanis a férje miatt már három-négy éve ilyeneket süt és főz. A vlogjában nemcsak recepteket, hanem gasztronómiai érdekességeket és éttermeket is bemutat.

- A Piros kosarába mindent belerakunk, ami engem a gasztronómiában érdekel. Nemcsak menő éttermeket, sőt! A hangsúly inkább a minőségen és az innováción van. Szeretném megmutatni azokat az embereket is, akik egy-egy jól működő gasztrovállalkozást visznek, legyen szó alapanyag-előállításról vagy készételről. Ezenfelül minden epizód része egy általam történő glutén- (és általában) tejtermékmentes étel elkészítése. Az első epizódban két pitét is készítek. Persze, nem tudom megtagadni magam, úgyhogy nevetésre most is számíthatnak a nézők.

Ezt is szeretjük