Rókusfalvy Pál a Danubius Rádió sztárja volt – 15 év után újra műsort vezetett
Rókusfalvy Pál és lánya, Lili a Petőfi TV-n vezettek együtt műsort.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rókusfalvy Pált senkinek nem kell bemutatni, 1991 és 2000 között a Danubius Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként ismerte mindenki, illetve az adó megszűnése előtti három évben a rádió ügyvezető igazgatójaként is dolgozott. 2000-2002 között a Roxy Rádió tulajdonosa volt. 2000-ben megalapította a Rókusfalvy Pince Kft.-t, két évvel később Etyeken vendégfogadót nyitott, a következő hat évben pedig az Etyeki Borút alelnöke volt. 

2005-ben otthagyta a média világát, azóta kizárólag Etyek és a borászat népszerűsítése kapcsán szerepel a sajtóban - kivéve tegnap este, amikor lányával, Rókusfalvy Lilivel közösen vezették az M2 Petőfi TV Én vagyok itt című műsorát.

- Mindenevő voltam: rádióztam, tévéztem, kreatív koncepciókat állítottam össze - kezdte a mesélést a kameráknak Rókusfalvy Pál. 

Legidősebb gyermeke, Rókusfalvy Lily, aki évek óta a Petőfi TV műsorvezetője, bevallotta, hogy az édesapja féltette a tévézés világától.  

- Nagyon óvott ettől a szakmától, hogy ne fűzzek hozzá túl sok reményt, főleg azért, mert képernyőre szerettem volna kerülni, de nyilván támogatott, mert azt ő is tudja, ha valamit el szeretnék érni, akkor megállíthatatlan vagyok - árulta el a 28 éves tévés.  

- A lányok többsége hároméves kora óta az esküvőjét tervezi. Lili a színpadi munkáját tervezte - osztotta meg a nézőkkel a büszke apa. 

Rókusfalvy Lili gyakran megkapta, hogy azért kapott lehetőségeket, mert az ismert műsorvezető lánya. Ilyenkor kihúzta magát, mert büszke az édesapjára, ugyanakkor semmit nem kért és kapott ingyen: gyakornokként kezdte, majd szerkesztő-riporter, riporter lett, és végül műsorvezetőként is kipróbálhatta magát. Édesapja sokat gyakorolt vele, különféle faladatokkal készítette fel, például két percig beszéltette egy adott témáról. 

A karakterünk hasonlít. Ahogy nézem vissza apát, mintha teljesen magamat látnám.

Az 53 éves Rókusfalvy Pálnak első házasságában Lili mellett egy fia született, a 25 éves Pál borász, a második házasságában két lánya született, Janka 11, Luca hétéves. Az egykori műsorvezetőnek már egy unokája is van: Lili 2017 márciusában életet adott a kisfiának, Boldinak. 

Ezt is szeretjük