5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
Állandóan úton vagy? Mutatjuk, mi fontos ahhoz, hogy útközben se csalódj a laptopodban.

cover (2)
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy laptop manapság sokkal több, mint munkaeszköz, hiszen az alapvető tulajdonsága, hogy hordozható, így minden, amit segítségével el tudunk végezni, az mobilissá válik. Persze nem minden a munka körül forog, így utazás közben az alapvető célja legtöbbször a szórakoztatás. Ehhez mérten érdemes néhány tippet megfogadni, ha azt szeretnéd, hogy a nyaralás közben is a legtöbbet nyújtsa a laptopod.

Hordozhatóság

A laptopok kijelzői általában 13 és 17 hüvelyk között mozognak, és ehhez mérten lehetnek kompaktak, vagy éppen nem túl előnyösek a hordozhatóság szempontjából. Ha sokat utazol, akkor érdemes lehet egy 13-14 hüvelykes gépet választani, hiszen azok sokszor a kisebb táskákban is tökéletesen elférnek.

kep 1

Ha kompaktabb gépet választasz, akkor természetesen annak súlya sem fogja nyomni a válladat, főleg, ha az új ASUS Vivobook Pro 14X OLED-ről van szó, melynek súlya nem éri el egy másfél literes ásványvízét.

Erő

Ha a Vivobook Pro mellett döntesz, akkor nem kell azon aggódni, hogy a kompaktság az erő rovására megy. A széria tervezésekor ugyanis a mérnökök célja pont az volt, hogy egy hordozható házba olyan erőt pakoljanak, mely kielégíti a hobbi és félprofi kreatív felhasználók igényeit is, tehát megfelelő lehet a képszerkesztéshez, videóvágáshoz és egyéb kreatív tartalmak gyártásához.

Ezt az erőt az Intel* Core* i7-11370H processzor és az NVIDIA GeForce RTX 3050-es grafikus kártya biztosítja, amire valószínűleg a párod is felkapná a fejét, hiszen sok gamer laptop ennél gyengébb hardverrel rendelkezik.

Kijelző

A 14 hüvelykes 2,8K OLED-kijelző elképesztő képminőséget nyújt, melyet eddig csak a csúcstelefonoktól és a legjobb televízióktól láthattál. Az élethű színek, magas fényerő és kiváló kontraszt biztosítja egyfelől azt, hogy változó fényviszonyok mellett is mindig tökéletesen lásd a képernyőn lévő tartalmakat, másfelől pedig az utazás során gyűjtött élményeket otthon is pont ugyanolyan formában tudod megmutatni a családnak és az ismerősöknek, ahogyan te átélted őket.

kep 2

Az OLED-kijelző nemcsak elkápráztatja, hanem védi is a szemet, hiszen a hagyományos LCD-panelekhez képest akár 70%-kal kevesebb kék fényt bocsáthat ki. Ez nem csupán az általános szemvédelem miatt fontos, hanem azt is jelenti, hogy az esti órákban való sorozatozás vagy a napi túra képeinek szerkesztése után sem fogja zavarni az alvásodat.

Üzemidő

Az üzemidő természetesen nagyon fontos, hiszen nem mindenhol tudod töltőről használni, főleg nem az utazás kellős közepén. A Vivobook Pro 14X OLED arra készült, hogy útközben is igazán könnyűvé tegye az életedet, ezért kapott egy erős, 63Wh-s akkumulátort, hosszú üzemidővel. A dedikált töltő mellett pedig a népszerű USB-C csatlakozón keresztül is bármikor tölthető, így akár a telefonod töltőjét vagy egy powerbankot is használhatsz menet közben.

Csatlakozás és extrák

Az alapvető követelmények felállítása után valószínűleg több jelölted is marad a tökéletes laptop címére. Az alapvető igények mellett azonban mindig érdemes megnézni a csatlakozásokat és az extrákat, hiszen a részletekben rejlik a lényeg. Az ASUS Vivobook Pro 14X OLED például a Thunderbolt 4-es csatlakozásnak köszönhetően számos extra kiegészítővel szerelhető fel, támogatja a modern és gyors Wi-Fi 6 szabványt és egy webkamerával is rendelkezik, mely fizikai kapcsolóval lett felszerelve, így biztos lehetsz abban, hogy senki sem férhet hozzá.

Az exkluzív ASUS DialPad pedig gondoskodik kreatív eszközeid pontos és intuitív vezérléséről. Ez ugyanis egy digitális vezérlő, amit a touchpadból varázsolhatsz elő, és olyan praktikus dolgokat állíthatsz vele, mint például a hangerő vagy a fényerő. Ha pedig az Adobe kreatív alkalmazásaiban dolgozol vagy hobbiszinten használod őket, akkor rengeteg egyéb lehetőséged lesz kihasználni ezt a különleges funkciót.

Ahogy a táskádat, úgy a pénztárcádat sem fogja nyomni az ASUS újdonsága, hiszen az erejéhez és különleges kijelzőjéhez mérten a Vivobook Pro 14X OLED különféle konfigurációi mindenki számára biztosítanak megfelelő választást.

(Képek forrása: ASUSTeK COMPUTER INC.)

Ezt is szeretjük