Huawei-alkalmazások mindenre... és még többre (x)

Amikor valaki egy új telefont választ, általában azt tapasztalja, hogy ugyanazokat az appokat és funkciókat használhatja, mint a korábbi készülékén, legfeljebb kicsit jobban és szebben. De mi van akkor, ha létezik ennél több is?

2100x1400 (1)
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Huawei nem elégedett meg azzal, hogy egy eredetileg szinte ismeretlen kis tigrisből néhány évvel ezelőttre már a világ vezető mobilos gyártójává nőtte ki magát. A cég vezetői és fejlesztői egyetértettek abban, hogy az erős és megbízható hardver még csak a siker egy része, ezért hiába tűnt szinte lehetetlennek az, hogy a szoftveres környezetet is saját alapokra helyezzék a hosszú évek óta „bebetonozott” óriások megoldásai helyett, mindent egy lapra feltéve ezen a téren is váltottak.

Ez a vakmerő húzás pedig nagyon is jól sikerült. Manapság, ha valaki egy új Huawei okostelefont vagy tabletet vásárol, azon már a Huawei Mobile Services, azaz rövidítve a HMS alá tartozó alkalmazásokat talál előre telepítve, valamint az AppGallery-alkalmazásbolton keresztül ő maga is könnyen és gyorsan találhatja meg, töltheti le és telepítheti azokat az appokat, amelyekkel teljesen személyre szabhatja a készülékét.

Appok az élet minden területére

A Huawei mobiloknál nem lehet kérdés, hogy vajon működnek-e rajta azok az alkalmazások, amelyeket korábbi készülékeinken már megszoktunk és megszerettünk. A fejlesztők egyrészt folyamatosan dolgoznak azon, hogy a más rendszereken közismert appok a HMS alatt is elérhetőek legyenek, másrészt pedig egy sor olyan új, nagyszerű szoftver készül kifejezetten a Huawei szoftveres arzenálja számára, amelyet még sosem láthattak a felhasználók.

840x560 3 (4)

Ez pedig egyáltalán nem azt jelenti, hogy néha-néha esik be valamilyen új alkalmazás: idén júniusban már 141 000 appot érhettünk el a HMS-en belül, a világszerte regisztrált fejlesztők száma pedig már 4,5 milliónál is több, tehát biztosak lehetünk abban, hogy ha egy új Huawei mobilra váltunk, az életünk minden területére sokféle hasznos és élvezetes alkalmazás vár majd minket.

Az appokat kifejezetten könnyen megtalálhatjuk, hiszen az AppGallery és az ebbe beépített Petal Search kereső villámgyorsan megtalálja a kedvenceinket és új típusú applikációkat is fel fog hozni, melyekből kedvünkre csemegézhetünk. Azt is megtehetjük, hogy a Phone Clone-funkcióval „klónozzuk” az előző telefonunkat és megtarthatjuk az összes applikációt, amelyeket a korábbi telefonunkon használtunk, így egyszerűen és gyorsan átköltözhetünk az új telefonunkba. 

Szórakozástól a fizetésig: minden és még több!

Egyértelmű, hogy a Petal Search segítségével megtalálhatjuk például az eddig is használt közösségi appokat, így a Facebookot, az Instagramot és társait, de ugyanígy elérhető a Netflix és sok egyéb videós, filmes, tévés platform. Emellett pedig nem maradunk le az olyan új trendekről sem, mint az azonnali fizetés, ahol csupán a telefonunk segítségével, érintésmentesen egyenlíthetünk ki számlákat - a sokféle plasztikkártyát akár otthon is hagyhatjuk.

A HMS kínálatában például már Magyarországon is elérhető az egyre népszerűbb Curve szolgáltatása, de olyan újdonságok is, mint a teljesen frissnek számító Scan&Go. Ez utóbbit itthon jelenleg az OTP-sek használhatják a Smartbank alkalmazásban, valamint a Raiffeisen ügyfelei a myRaiffeisen appon belül. Már Magyarországon is közel 1000 kereskedő csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol QR-kód leolvasásával, mindössze másodpercek alatt fizethetjük ki például egy éttermi ebéd számláját. A szakértők szerint ez az új fizetési mód nem sokáig lesz csak a beavatottak játékszere, hamarosan itthon és világszerte hatalmas divattá válik a használata.

840x560 2 (1)

Látható tehát, hogy a Huawei Mobile Services alkalmazásai egyrészt megtartanak mindent, amit a felhasználók a korábbi készülékeiken is megszoktak és megszerettek, de elhozza a legújabb fejlesztéseket is, amelyekről nemsokára elmondhatjuk: már akkor kipróbálhattuk őket, amikor mások még nem is álmodoztak ilyenekről. Érdemes tehát a Huawei modelljeit választani a következő mobiljainknak: az olyan mindentudó készülékeken, mint a napokban megjelent Huawei nova 9, egyben egy mindenre felkészült szoftveres környezet vár, hogy segítsen mindenben - még olyasmiben is, amire nem is gondoltunk.

(Képek forrása: Huawei)

Ezt is szeretjük