Meghalt Uhrin Benedek! Az ország kedvence volt az idős énekes
Életének 93. évében elhunyt Uhrin Benedek színész, énekes, az internet idős sztárja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2015. február 10-én meghalt Uhrin Benedek, aki 80 évesen lett az internet és a Sziget Fesztivál sztárja.

A Blikk információi szerint hosszú betegeskedés után, életének 93. évében érte a halál.

Az ország kedvence volt az idős énekes

Uhrin Benedek 1922. március 21-én, Endrődön született, nyolcan voltak testvérek. Gyerekkorában már színdarabokat írt, az egyiknek ő játszotta a főszerepét.

"Már gyermekkoromban elhatároztam, hogy színész leszek. Ha sikerül, könyveket írok. Legelőször három felvonásos, zenés, vidám színdarabot írtam. Hosszú évtizedek után meg is történt, nagy sikerrel" - mesélte magáról.

1951-től 31 éven keresztül dolgozott a Magyar Optikai Művekben először segédmunkásként, majd raktárvezetőként, utána 1982-ben nyugdíjba vonult.

Előadóként először a Zenit TV-n tűnt fel 2000 januárjában. 2004-ben az ATV Humorbajnokságára nevezett be, ahol előkelő helyezést ért el. A fiatalok és az idősebb korosztály egyaránt megszerette, többször is fellépett a Sziget Fesztiválon is. Legismertebb számai: Kispatak, Rebeka, Szívem, Csúcsforgalomban, Gyönyörű lány.

"A Rebeka nevű kiskutyám messze földön sztár lett. Egy fiatal házaspárnak megtetszettek a műveim, és megkértek, hogy engedélyezzem az Internetre kerülésem. Szövegíró, zeneszerző, előadó vagyok. Jól sikerültek a fellépéseim"  - írta önvallomásában.

Fotó: www.uhrinbenedek.hu

Ezt is szeretjük