Tóth Gabi beszólt a fiatal lányoknak – A Mokkában fakadt ki
Tóth Gabi szerint káros, hogy sok fiatal szerint a külsőről szól minden.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tóth Gabi élesen bírálta azokat a fiatal nőket, akik csak a felszínes magamutogatásnak élnek, és influencerként olyan példát mutatnak a fiatal lányoknak, ami mögött nincs igazi érték. Az énekesnő közösségi oldalán Bihari Viktória gondolatait másolta be, amelynek minden egyes szavával egyetért. A Mokkában arról is beszélt, miért tartotta fontosnak, hogy ebben a témában véleményt formáljon.  

"...üzenném az instát ellepő 13-25 éves kis magamutogató csajsziknak, akiknek életük legnagyobb traumája eddig az volt, hogy a DM-ben pont elfogyott a kedvenc alapozójuk, hogy nagyon cukker, mikor motivációs "gondolatokat" írtok egy termékszponzoros, szemceruzás, szénné filterezett poszt alá, de valahogy teljesen hiteltelen a "bízz magadban, meg tudod csinálni, valósítsd meg az álmaidat, neked is sikerülhet" frázis, mert az igazi motiváció egyrészt az, hogy ti már eljutottatok A-ból B-be a saját poklotokon keresztül, másrészt pedig nem arra kéne megtanítanotok hatszázezer agyhalott követőt, hogy koplaljanak, frusztrálódjanak és a külsejükre fókuszáljanak, hanem inkább arra kéne felhívnotok a figyelmüket, hogy merjenek segítséget kérni, menjenek önismeretbe/csoportba/terápiába, mert ez a valódi megoldás, nem a 8 réteg vakolat meg a stikában hányás!

engem az tud motiválni, aki már valamin túl van, aki valamelyest ismeri önmagát, akinek már vannak kézzelfogható belső eszközei a félelmek és a szorongások leküzdésére. ameddig, szemmel láthatóan, ti is segítségre szorultok, addig nem kéne elhitetni a többiekkel, hogy az élet csodaszép és csak bízni kell az álmokban!

óriási felelősség van rajtatok, éljetek vele, álljatok bele, közvetítsetek valós értéket!

igaz, azt senki sem fogja szponzorálni, de legalább kevésbé lesz égő a profilotok, amit 10 év múlva majd szégyenkezve néztek vissza..." – írja a népszerű blogger, író, humorista.

Tóth Gabi kiakadt a magamutogató lányokra

Tóth Gabi szerint muszáj volt ilyen nyersen megfogalmazni a lényeget, mert a finom mondatokra már senki nem kapja fel a fejét, megnőtt a fiatalok ingerküszöbe is. Ő amúgy is mindig a nyíltságáról volt híres: szereti őszintén az emberek arcába mondani a véleményét, mert akkor talán felébrednek.

toth-gabi
Fotó: TV2/Mokka

- Ha a saját tinédzserkoromból indulok ki, akkor azt mondom, lehet, hogy anyámékra nem hallgattam, viszont ha az iskolában vagy a barátaim azt mondták, "Figyi, lehet, ez ciki!", akkor arra figyeltem. Falkában, egyetértésben változtattunk az értékrendünkön és szabtuk meg a határokat. Persze, a mi világunkban, vagy amikor bekerültem a Megasztárba, nem volt még közösségi média – mondta a Mokkában.

A 30 éves énekesnő azért is tartotta fontosnak, hogy megszólaljon a témában, mert nagyon sok fiatal követi.

- Én is szeretek magamról szép képeket kirakni vagy olyan dolgokat megosztani, amik esetleg felszínesebbnek tűnnek, de bizonyos kereteken belül. Nem okoskodni akarok, csak erre a harmóniára próbálom a fiatalokat rávezetni, hogy bizonyos határokon belül használják a közösségi oldalakat. A mai fiatalok mindent elérhetnek, sokkal tájékozottabbak lehetnek, sokkal több információt juttathatnának el egymás között is – fejtette ki véleményét a TV2 reggeli műsorában.

Ezt is szeretjük