Ez a magyar színész 18 évesen szeretett bele Törőcsik Mariba - 3 évig voltak együtt
Törőcsik Mari azóta is a férjeként tartja számon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Törőcsik Mari sokat mesélt már két házasságáról, amelyeket előbb Bodrogi Gyulával, majd Maár Gyulával kötött. Ám azokról a szerelmeiről ez idáig nem sokszor nyilatkozott, akik szintén ismert színészek voltak, de végül nem vezették az oltár elé. Például azt is csak idén árulta el, hogy a Körhinta forgatásán a tragikusan fiatalon elhunyt Soós Imrével is egymásba szerettek kicsit.

A kétszeres Kossuth-díjas színésznő Bérczes Lászlóval készített beszélgetőkönyvében megejtő őszinteséggel árult el korábban nem hallott érdekességeket kevésbé közismert párkapcsolatairól is, amelyek szintén meghatározóak voltak életében.

A Szerelem és a Déryné, hol van? című klasszikus magyar filmek nemzetközileg is elismert színésznője 1954-ben lett a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett szakos hallgatója, és miután az osztályokat összevonták, leendő férje, Bodrogi Gyula mellett találta magát az órákon. Bodrogi egy évvel később kérte meg a kezét, az akkor mindössze 20 éves Törőcsik Mari pedig igent mondott neki.

Tordy Géza és Törőcsik Mari a Nemzeti Színház siófoki üdülőjében 1968-ban

Bodrogitól végül kilenc boldog együtt töltött év után vált el 1964-ben, majd hazánk másik legendás színészének párja lett. Törőcsik Mari elmondása szerint Tordy Géza már évekkel korábban, 18 évesen beleszeretett, akivel még főiskolás korában Máriássy Félix 1957-es, Külvárosi legenda című filmjének forgatásán találkozott először, kapcsolatuk azonban csak a hatvanas évek második felében teljesedett be.

- Utána együtt éltem három évig Tordy Gézával, akivel mint érettségiző fiatal fiúval a Külvárosi legendában találkoztunk, és ő akkor belém szeretett. Hát ugye, ez volt a dolga - idézte fel emlékeit humorosan Törőcsik Mari. A házasságkötésre végül nem került sor, ennek ellenére nagy szeretettel és tisztelettel nyilatkozott egykori szerelméről, akit azóta szintén megválasztottak a nemzet színészének.

- Nem mentem hozzá feleségül, de mindig úgy mondtam, Gézám, téged mint férjemet emlegetlek, úgy tartalak számon - mondta a legendás színésznő, és nem titkolta el, hogy habár a válások után maradtak benne tüskék, de idővel megbocsátott. Ennek köszönhetően a mai napig mindegyik volt férjével és szerelmével jó kapcsolatot ápol.

Fotó: MTI/Keleti Éva

Cikkünk Bérczes László Törőcsik Mari című könyve alapján készült.

A nagyapa mozijáról és a Nagykert rózsafáiról, a pélyi templom oltáráról és a velemi diófáról, a cannes-i életműdíjról és a szomszéd Margitkáról, az angolkisasszonyokról és a főiskolai felvételiről, mesterekről és pályatársakról mesél Törőcsik Mari Bérczes László új könyvében. Az élvezettel, humorral és fájdalommal elmondott történetekből egy kivételes személyiség és egy egyszerű ember portréja rajzolódik ki.

Kiadja az Európa Könyvkiadó
Ára 4590 forint.

Ilyen gyönyörű volt fiatal színésznőként Törőcsik Mari

Kíváncsi vagy, hogyan indult Törőcsik Mari pályája, és milyen volt fiatal színésznőnek? Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük