Törőcsik Mari a koronavírus miatt teljes karanténban – Színész unokája sem látogatja
Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Sas József és Pécsi Ildikó sem mozdul ki a koronavírus miatt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja, ezért az ország legendás színművészei, énekesei, televíziós legendái is betartják az óvintézkedéseket, amelyek közül a legfontosabb, hogy ne hagyják el otthonukat, ne fogadjanak látogatókat.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari-díjas Törőcsik Marit sem látogatja színész unokája.

Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Pécsi Ildikó is önkéntes karanténban

A 200 első randiból ismert Járai Máté a Borsnak azt nyilatkozta, a 84 éves színésznő megromlott egészségi állapota miatt már megszokta a bezártságot, az viszont újdonság, hogy nem találkozhat a családtagjaival. Persze, mindenki tisztában van vele, hogy ez az óvintézkedés szükséges, sőt, életbevágó.

torocsik-mari
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- Sajnos egyre nehezebben tud kommunikálni, úgyhogy nagy beszélgetéseket mi sem tudunk folytatni, de azt tudom, hogy most fokozottan vigyáznak rá. Az ápolók csak szájmaszkban, tetőtől talpig fertőtlenítve közelíthetik meg Mari mamát, és a havi teljes körű vizsgálat miatt sem hagyhatja el a házat – mesélte a 41 éves színész, aki sok kollégájához hasonlóan munka nélkül maradt. 

Törőcsik Mari volt férje, Bodrogi Gyula, akivel a mai napig szoros barátságot ápolnak, szintén nem mozdul ki. A 85 éves színészlegenda a Blikknek azt mondta, nem fél, de az óvintézkedéseket szigorúan betartja.

- Nem találkozom senkivel, de szerencsére nem érzem magam magányosnak, ha valakivel beszélni akarok, felhívom telefonon. Angéla bevásárol nekem itt a közelben, szóval egyelőre semmi pánik nincs bennem, ebben a helyzetben annyi a különleges, hogy nem megyek sehová – árulta el a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Magyar Filmakadémia életműdíjával februárban kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, 79 éves Pécsi Ildikó sem mozdul ki férjével, Szűcs Lajossal. Fiukkal és kétéves kisunokájukkal sem találkoznak, a bevásárlást sem nekik kell intézniük, szerencsére van, aki megoldja helyettük.

pecsi-ildiko
Fotó: Femina/Rátkai Márk

A 81 éves Sas József, aki a 2019-es év elején thaiföldi nyaralása alatt sztrókot kapott, és tavaly július óta otthonában lábadozik, szintén szigorításokra kényszerült. A színész gondozói megcsappantak, csak az állandó ápolójuk, Misi van velük, a gyógytornász pedig már csak hetente egyszer jár hozzájuk. Felesége legfeljebb hetente egyszer a boltba mozdul ki, de néha más bevásárol helyette, mesélték a Blikknek.

A 72 éves Rózsa György is csak hetente egyszer bevásárol, akkor is kizárólag kesztyűben – osztotta meg a Best magazin olvasóival.

- Most nincs puszi-puszi, még kezet sem fogok senkivel. Az időm nagy részében itthon tartózkodom.  Gyakran járok színházba, most is van néhány elmaradt előadásra jegyem, de támogatva a művészeket, nem váltom őket vissza.

Rózsa György lánya

Rózsa György nagyon büszke egy szem lányára. Csilla a 39 évesen, rákban elhunyt Kanyó Éva egykori válogatott, sokszoros magyar bajnok tornásznő kecsességét és szépségét is örökölte. A 36 éves Csilla balettművészként végzett, néhány évvel ezelőtt aztán rúdtáncoktatóként is sikeresen levizsgázott, ma már a saját stúdiójában oktat.

Ezt is szeretjük