A 60-as évek szexszimbóluma volt: a 80 éves lett Tordai Teri ritkán látott fotókon

Tordai Teri német nyelvterületen is igazán nagy sztár, számos filmben alakította ő a csinos hősnőt a külföldi filmekben.

tordai-teri-profimedia-femina-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tordai Teri a mai napig az ország egyik legszeretettebb színésznője, arra azonban talán már csak kevesen emlékeznek, milyen nemzetközi sikerekben volt része fiatalon. 

Karrierje a hatvanas években kezdődött, eleinte csak kisebb szerepeket kapott, majd egyre komolyabbakat.

Tordai Teri német filmjei

A színésznő egyik leghíresebb szerepét 1965-ben kapta, amikor ő játszhatta Karint a Nyaralás Piroskával című filmben. Ebben olyan nagy német sztárokkal szerepelt együtt, mint például Dietmar Schönherr és Götz George.

1968-ban pedig nagy feltűnést keltett, amikor dögös, fekete fehérneműben pózolt az Otto ist auf Frauen scharf című film plakátjain. Tulajdonképpen ekkor vált igazi szexszimbólummá!

Férfiak ezrei voltak halálosan szerelmesek a gyönyörű magyar színésznőbe.
Férfiak ezrei voltak halálosan szerelmesek a gyönyörű magyar színésznőbe.
Fotó: Profimedia

1969-ben még merészebb volt, a Naughty Roomates című film kedvéért már teljesen levetkőzött, csak egy aprócska törülközővel takarta el magát. Nem csoda, hogy akkoriban rengeteg férfi volt menthetetlenül szerelmes belé.

Tordai Teri sokáig úgy érezte, a szépsége elhomályosította a színészi tehetségét.
Tordai Teri sokáig úgy érezte, a szépsége elhomályosította a színészi tehetségét.
Fotó: Profimedia

Tordai Teri külföldi filmjei akkoriban nem jutottak el Magyarországra, emiatt terjedhetett el róla az a pletyka, hogy felnőttfilmeket forgat. Ez persze egyáltalán nem volt igaz, a legpikánsabb filmje az 1974-ben készült Der Liebesschüler, de ebben sem lépte át a jó ízlés határait. 

Nem volt szerencséje a férfiakkal

Legendás szépsége ellenére a színésznőnek valahogy mégsem volt igazán szerencséje a férfiakkal, így soha nem ment férjhez. 

- A végzet asszonyát látták bennem a férfiak, de egész életemben egyet se tudtam megtartani. Túlságosan önálló voltam hozzájuk, olyan tulajdonságokkal, gondolatokkal, amiket már nem tartottak praktikusnak egy „csinibabától” - nyilatkozta 2020 áprilisában a Blikknek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Tordai Terinek egy gyermeke született, egy kislány 1976-ban. Ő nem más, mint Horváth Lili, aki maga is színésznő lett. Neki köszönhetően a művésznő ma már háromszoros nagymama. 

Tordai Teri 80 éves lett

A színésznő 2021. december 28-án ünnepelte a 80. születésnapját. Ahogy kérte, munkával töltötte a kerek évfordulót. Az Újszínházban aznap a Zserbótangó című előadás után,  a színpadon lepte meg a direktor, Dörner György egy különleges ajándékkal. Az égbolt egyik csillaga 80. születésnapja óta Tordai Teri nevét viseli, az erről szóló tanúsítványt és a csillag pontos helyét berajzoló okmányt boldogan vette át a közönség lelkes tapsa közben.

Tordai Teri 2021. december 28-án lett 80 éves, a kollégái virágokkal és ajándékokkal köszöntötték.
Fotó: Profimedia/Trenka Attila

A virág, a torta és a Naprendszer egyik csillaga mellett egy kedves videóüzenet is várta. Nem titok, hogy Tordai Teri és Esztergályos Cecília nagyon jóban van egymással. Mivel az utóbbi nem lehetett ott, a technika segítségével köszöntötte fel kolléganőjét.

- Mindig mondom, hogy a színház a második családom. Alig tudom felfogni, hogy van egy saját csillagom. Ha felnézek az égre, ott kering, és ez büszkeséggel tölt el. Nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen csodálatos születésnapom. Érzem, hogy szép évek következnek, és én boldogan várom a jövőt! - mondta köszönőbeszédében a Kossuth-és Jászai Mari-díjas színésznő.

Balázs Klári szépségét Cher is megdicsérte

A Korda Gyuri és Balázs Klári páros bejárta a világot, utazásaik során pedig számos hírességgel találkoztak. Készült közös fotójuk a Las Vegas-i reptéren Barbra Streisand volt férjével, Elliott Gould színésszel, aki számos nagy filmben szerepelt. A világ egyik legnagyobb szórakoztatási és szerencsejáték-központjában találkoztak Cherrel is.

Cover-fotó: Profimedia/Trenka Attila  

Ezt is szeretjük