Elhunyt a Linda című sorozat szereplője! A 75 éves színészt gyászolja a szakma
Meghalt Tolnai Miklós színművész, szinkronszínész.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2015. március 16-án, hétfőn elhunyt Tolnai Miklós színművész, a Pesti Magyar Színház egykori művésze, tudatta a teátrum az MTI-vel.

Szerepelt többek között a Linda és a Szomszédok című sorozatban, láthattuk A Pogány Madonna című filmben, keresett szinkronszínész is volt.

Linda és Knight Rider

Tolnai Miklós 1940. október 15-én született Budapesten. Előadóművészként kezdte pályáját 1959-ben, majd 1964-től a debreceni Csokonai Színház társulatának tagja lett. Később Szolnokon, Békéscsabán, Szegeden és Kecskeméten is játszott.

1983-tól a József Attila Színház, 1989-től pedig a Nemzeti Színház tagjaként lépett színpadra. 2000-től hosszú évekig a Pesti Magyar Színház művésze volt, utoljára az István, a király című előadásban láthatták a nézők. Emlékezetes alakítást nyújtott Kőműves Kelemenként és Lear királyként is.

Szerepelt a Havasi selyemfiú, A Pogány Madonna és a Csinibaba című filmekben, a tévénézők emlékezhetnek rá a Szomszédok, az Angyalbőrben és a Linda című sorozatokból. Az utóbbiban ő kölcsönözte a címszereplő főnökének, Eőszének a hangját, miközben időnként ő maga is játszott a Lindában, így Tolnai Miklóst Reviczky Gábor szinkronizálta.

Szinkronszínészként is elismert volt, a Knight Rider című amerikai sorozatban ő szólaltatta meg magyarul Devon Milest (Edward Mulhare), de adta a hangját Sean Connery, Geoffrey Rush vagy Dennis Farina színészeknek is.

Fotó: www.activestudio.hu

Ezt is szeretjük