Tenki Réka már 6 hónapos terhes - Csányi Sándorral második gyermeküket várják
Tenki Réka új filmje kapcsán mesélt először a terhességéről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tenki Réka két hónapon keresztül póthassal forgatta a Poligamy és a Coming out közönségsikereit jegyző Orosz Dénes legújabb, Seveled című romantikus vígjátékát, a film plakátfotózásán viszont már nem volt szüksége műhasra, a színésznő és férje, Csányi Sándor színész ugyanis második gyermeküket várják. A házaspárnak már van egy kislánya, Luca 2014-ben született. A december 5-én a mozikba kerülő alkotás háza táján igazi bébibummnak örülhetnek az alkotók. 

- Nagyon érdekes, hogy Réka egy hat hónapos terhes lányt játszik a filmben, és most körülbelül ennyi. A film főszereplője, akit Mészáros Béla játszik, 42 éves, és apa lesz, én is 42 éves vagyok, és most lettem apa életemben először. Meg Rezes Juci is nemrég szült - mesélte a rendező a Fókusznak.  

Mészáros Béla és Tenki Réka a Seveled plakátfotózásán
Mészáros Béla és Tenki Réka a Seveled plakátfotózásán
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Orosz Dénes azt is elárulta az RTL Klub műsorában, hogy a terhes lány szerepére sokáig kereste a megfelelő színésznőt, sok emberrel találkozott. Már nagyon közeledett a forgatás, és nem tudta, mitévő legyen, mert még mindig nem volt ideális jelöltje, amikor egyik éjjel arra riadt fel álmából, hogy Tenki Rékát szeretné a szerepre. 

- Pedig ő volt korábban castingon, és nagyszerű volt, de azt gondoltam, induljunk el még más irányba is. Aztán felriadtam egyik éjjel, és utána nagyon izgultam, rá fog-e érni. Úgy örültem, hogy amikor felhívtam, azt mondta: jövök. 

tenki-reka-fb
Fotó: RTL Klub/Fókusz

A Seveled története szerint Az engedelmes fiú (Mészáros Béla) azt ígérte, hogy hamarosan egy ifjú feleséggel és dundi unokákkal ajándékozza meg nagybeteg anyját (Básti Juli), és úgy tűnik, nincs kibúvó: Gergő, aki megállás nélkül keresi az igazit, de még egy hétnél hosszabb időre sosem találta meg, kénytelen extra gyorsan felmutatni valami eredményt. 

A megoldás karnyújtásnyira van. A flúgos szomszéd csaj (Tenki Réka) személyében. Saci vállalja, hogy az anyuka betegágya mellett átmenetileg eljátssza a boldog menyasszonyt. Csakhogy az „átmeneti” egyre hosszabbra nyúlik, és az egymáshoz kicsit sem illő pár kénytelen egyre tovább játszani az idillt. Már nagyon nehezen viselik el egymást, pedig körülöttük folyton mindenki boldog: a haver, az ellenség, az orvos és a kolléga is párjára talál - csak ők kénytelenek az átverés kedvéért kibírni ezt a kapcsolatot… 

A romantikus komédia további szerepeiben olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Pogány Judit, Rezes Judit, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Ónodi Eszter, Mészáros Máté, Mátray László, Molnár Áron és Andai Katalin.

Tenki Réka a Fókusznak azt mesélte, nem olyan az általa alakított karakter, ami a neve hallatán beugrik az embereknek róla, ezért nagy kihívás és izgalmas munka volt a film forgatása. 

A Városmajori Színházi Szemle díjátadóján 2019. szeptember 2-án.
A Városmajori Színházi Szemle díjátadóján 2019. szeptember 2-án.
Fotó: Eder Vera

Tenki Réka augusztus 20-án az 50. Debreceni Virágkarnevál egyik díszvendége volt, sokan már ekkor kiszúrták babapocakját. A 33 éves színésznő a Városmajori Színházi Szemle zsűritagjaként szeptember 2-án részt vett a Budapesti Nyári Fesztivál 2019. évi évadzáró eseményén, a szemle díjátadóján is, ahol nem is takargatta gömbölyödő pocakját, de terhességéről mostanáig nem nyilatkozott. 

Magyar színészpárok

Ahogyan a külföldi forgatásokon, úgy hazánkban is gyakran előfordul, hogy a közös munka során két színész váratlanul egymásba szeret. Csányi Sándor és Tenki Réka például a 2009-ben bemutatott, Poligamy című vígjáték forgatásán került közel egymáshoz, három évvel később pedig össze is házasodtak. Képes összeállításunkban rajtuk kívül mutatunk még másik négy ismert hazai színészpárt, akik évek óta imádják egymást.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük