Meztelenül akarták színpadra állítani Tenki Rékát - Ez volt a reakciója
Tenki Réka nem hagyta Alföldi Róbertnek, hogy meztelenül állítsa színpadra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tenki Réka ma az egyik legígéretesebb magyar színésznő, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy meghívták a Berlinálé Shooting Star című programjába, ahol korábban olyan, mára már világhírűvé vált színészek mutatkoztak be, mint a James Bond-filmek Daniel Craige vagy az északi szépség, Alicia Wikander.

Tenki Réka nem annak köszönheti sikerét, hogy mindenkinek megfelel, sem pedig annak, hogy minden szerepet elvállal, vagy mindent bevállal. A Testről és lélekről és a Budapest Noir című filmek szereplője a való életben igen öntudatos nő, aki nem enged elveiből.

Nemet mondott a meztelenségre

Tenki Réka a mai napig egyszer sem vállalt meztelenkedést a színpadon, bárki is kérte rá. A Fidelio magazinnak adott interjújában kiemelt egy esetet, amikor Alföldi Róbert felajánlotta neki Éva szerepét Az ember tragédiája című darabban.

- Amikor Alföldi Róbert a Nemzetiben felkért Az ember tragédiájára, azzal kezdte, hogy Réka, ugye tudod, hogy az elején meztelennek kell lenni. Mire mondtam neki, hogy Robi, ugye tudod, hogy nem vetkőzöm. Végül eltekintett tőle, mert velem akarta megcsinálni.

Tenki és Alföldi megegyezése tökéletes példája annak, hogy egy színésznő nem csak a testével érvényesülhet a színház- és filmiparban. Tenki Réka az interjúban azt is elmondta, bizonyára volt már olyan is, hogy elutasították őt rendezők azért, mert nem vállal meztelen jeleneteket a színpadon, de ezt nem is bánja. Szerinte „ha egy rendező igazán akar egy színészt, bármilyen kompromisszumot meg lehet kötni”.

A színésznő tehát nem szívesen enged az elveiből, legalábbis eddig így volt. Az interjúban azt is megsúgta, nem szeretne a jövőre vonatkozóan hasonló kijelentéseket tenni: egyelőre még nem tudja, hogy a következő években is elutasítja-e majd a meztelen színpadi játékra való felkéréseket. Lehet, hogy okoz majd még meglepetéseket a színésznő.

Ezt is szeretjük