A magyar színésznő nem titkolta másságát! Évekig kolléganőjével élt együtt
Temessy Hédi 12 évvel idősebb színésznőt szeretett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Temessy Hédi - bal oldali fotó - és 12 évvel idősebb kolléganője, Gobbi Hilda - jobb oldali fotó - sohasem titkolták viszonyukat.

Hosszú éveken keresztül egy budai villában élt együtt a két színésznő.

12 évvel idősebb kolléganőjébe lett szerelmes

Az azonos neműek kapcsolatát minden egyes korszak másként értelmezte. Egészen 1961-ig  a homoszexualitás bűncselekménynek számított, egy év börtönt kaphatott, ha valakit férfiként rajtakaptak, hogy saját neművel "természetellenes" kapcsolatot létesít, míg a nők közötti testi viszonyt nem büntették. 1961 után már "csak" betegségnek számított.

A Különös házasság, a Mephisto és a Hamvadó cigarettavég című filmek színésznője, az 1925. május 6-án született Temessy Hédi volt Gobbi Hilda első ismert nagy szerelme az '50-es évek végén és a '60-as évek elején.

Szerelmükről utólag Géczi Dorottya színésznő beszélt az RTL Klub-nak.

- Azt mondta Hédi egyszer az öltözőben, amikor megérkezett a premierre a száz szál vörös rózsa egy hatalmas kosárban, hogy nincs az a gyöngédség, az a gentlemenség, az a klasszság egy férfitól, amit a Hilda nyújtani tud. És imádták egymást! - mondta.

Az utókornak fennmaradt információk alapján mindketten nyíltan vállalták kapcsolatukat, majd amikor évekkel később szakítottak, Gobbi Hilda a 17 évvel fiatalabb írónő, Galgóczi Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, Temessy Hédi pedig egyedül maradt élete végéig.

Ritka fotókon Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán

Síron túli szerelem volt Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán kapcsolata.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük