Váratlanul elhunyt Szurdi Miklós: a Família Kft. és az Angyalbőrben rendezője 73 éves volt

Elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró.

szurdi-miklos-cover1

73 évesen elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró - halálhírét dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere tudatta a Facebook-oldalán.

Szurdi nevéhez több televíziós sorozat, köztük a Família Kft. és az Angyalbőrben, továbbá számos színházi darab kötődik, de az utóbbi években már nem rendezett, körülbelül fél évvel ezelőtt az erdőkertesi Faluház és Könyvtár vezetője lett. 

Szurdi Miklós meghalt

Szurdi Miklós 1950. október 2-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1974-ben színész, 1976-ban rendező szakos diplomát szerzett. A kecskeméti Katona József Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, majd a Nemzeti Színház tagja volt. 1983-tól a Mafilm és a Magyar Televízió, 1990-től a Veszprémi Petőfi Színház rendezőjeként tevékenykedett, 2003 és 2008 között a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója volt. 

Számos színházi darabot rendezett, neki köszönhetjük Elton John és Tim Rice Aida című musicaljének 2007-es, magyarországi ősbemutatóját is. Hét részt rendezett a Linda című sorozatból, emellett a rendezője és forgatókönyvírója volt az Angyalbőrben, a Família Kft., a Kern András főszereplésével elkészült Privát kopó és az Éretlenek című sorozatoknak. 

Első felesége Gór Nagy Mária színésznő volt, akitől két fia született, Tamás (1975) és András (1977). 1988-ban ismét megnősült, Appel Edittől született István (1987) fia és Judit (1990) lánya. Az 1990-es évek közepén vette feleségül Xantus Barbara színésznőt, aki szintén egy lánnyal és egy fiúval ajándékozta meg, Panna 1997-ben, Balázs Benjámin 2003-ban jött a világra. 

A magánéletével kapcsolatban harmadik válását követően arról szóltak a hírek, hogy egy nála közel negyven évvel fiatalabb művész, Zsófia a párja. A Blikknek január közepén azt nyilatkozta, már egy ideje egyedül él. 

- Három évig tartott a kapcsolatunk, majd utána volt még egy hölgy, akibe nagyon szerelmes voltam. Ő öt év után elment, de én a mai napig szeretem. Ennek nagyjából két éve, azóta egyedül vagyok. 

A napilapnak arról is mesélt, hogy már nem hiányzik neki a rendezés, az elmúlt években hiába voltak ötletei, nem kapott lehetőséget a magvalósításukra. 

- Ha szerettem is volna a Família Kft.-hez hasonló sikerű sorozatot, már nem volt rá lehetőségem. Ennek talán az lehet a legfőbb oka, hogy nem igazán értek egyet a mai rendszerrel, emiatt esélyem sincs, parkolópályára kerültem. 

Cover-fotó: MTI/Mohai Balázs

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük