Gyönyörű színésznő Sztankay István egyetlen lánya - Ebben a sorozatban is láthattad
Sztankay Orsolya örökölte édesapja tehetségét.

sztankay-orsolya-cover-1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2014-ben elhunyt Sztankay István második felesége Kun Magda színésznő volt, házasságukból pedig két közös gyermek született: Ádám újságíróként dolgozik, Orsolya viszont legendás édesapja nyomdokaiba lépett.

Diplomáját az ezredfordulót követő években szerezte meg a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Azóta fellépett többek között a Vígszínházban, a Soproni Petőfi Színházban és a Pécsi Nemzeti Színházban, jelenleg pedig a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának tagja. 

Sztankay Orsolya a színpadi szerepei mellett feltűnt a Jóban Rosszban című sorozatban, melyben Pongrácz Brigittát formálta meg, a Szurikáta Projekt online websorozatában Dalmát alakította, de Irine szerepében a Tűzvonalban című sorozatban is láthattuk.

- A szüleim nagyon lebeszéltek róla, hogy színésznő legyek. Az első felvételim sem sikerült, így hát beiratkoztam a jogi egyetemre. Majd, amikor harmadszorra jelentkeztem a Színművészetire, felvettek, és én azonnal búcsút mondtam a jogi pályának, eldobtam két és fél évemet. Addigra már apukám is megenyhült, és drukkolt, hogy sikerüljön - nyilatkozta Sztankay Orsolya 2012-ben a Blikknek.

Ezt is szeretjük