"Meg kell gyászolni a másik elvesztését" Szinetár Dóra nem fél kimutatni érzéseit
Szinetár Dóra szerint időbe telik bármilyen veszteség feldolgozása.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kétgyermekes színésznő, Szinetár Dóra a legtöbbször meglepő őszinteséggel beszél házasságáról, családjáról vagy akár súlyproblémáiról.

A szépséges sztármami épp ezért hálás riportalany, hiszen könnyedén elbeszélget bármilyen női témáról. A Csak csajok reggeli műsorában azonban ezúttal egy komolyabb arcát is megmutatta.

Komoly témában fejtette ki véleményét

A műsor készítői ugyanis egy fajsúlyos kérdésben kérték ki Dóra véleményét, hiszen szeretteink elvesztéséről és annak feldolgozásáról folyt az eszmecsere az RTL stúdiójában.

A stúdióba meghívott pszichológus szerint egy halálesetre fel lehet készülni. Úgy véli, a szerettei elvesztése mindenképp megviseli az embert, lelki szempontból mindegy, hogy váratlan vagy várható volt a halála.

Dóra mindezzel egyetértett, és még hozzátette, szerinte igenis ki kell mutatnia az embernek a fájdalmát és a gyengeségét.

- A legnagyobb baj, hogy a társadalom azt várja tőlünk, hogy erősek legyünk. Az erős ember nem borul ki, nem sír pár napnál tovább, hiszen tovább kell menni. Pedig ez nem így van. Halálesetnél és  szakításnál is meg kell gyászolni a másik elvesztését - fejtette ki a csinos színésznő.

Neki is időbe telt a veszteségek feldolgozása

A közkedvelt színésznő nyilván saját tapasztalatait is felelevenítette, amikor érzéseiről beszélt, hiszen Dóra is túl van már egy váláson. A szakítást ráadásul az is nehezítette, hogy első férjétől, a táncos Lőcsei Jenőtől kisfia is született.

A műsorvezetők és a szakember abban egyetértettek, hogy a mi kultúránkból hiányzik a gyász, vagyis a veszteségek feldolgozásának elfogadása.

- Ha az ember saját maga is el tudja fogadni, hogy ő is elmúlik, és hogy a másikat is egyszer el fogja veszíteni, akkor a környezete felé is másként vetíti ezt ki. Ebben az esetben sokkal könnyebb feldolgoznia a veszteségeket - vallja a bájos színésznő.

Halálesetnél, a gyász időszakában gyakori az önmarcangolás és a bűnbakkeresés is. A hozzátartozók hajlamosak a körülményekben keresni a fájdalmas veszteség okát. Dóra szerint mindez természetes folyamat, amire időt kell szánni.

- Nem várható el, hogy az ember megrázza magát és továbblépjen. Nyilván van egy pont, ami után már nem egészséges vagy nem szerencsés, ha az illető még mindig gyászol. De egy adott ideig erre szükség van - foglalta össze véleményét a szimpatikus magyar sztár.

Szerencsére Dórát a rajongói jóval vidámabb szituációkban is láthatják, hiszen a népszerű musicalszínésznő a Thália és az Operettszínház előadásaiban is fellép.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük