Imádják a nézők! Ő vezeti a köztévé egyik legnépszerűbb műsorát
100. adásához érkezett a Magyarország, szeretlek!, amelynek Szente Vajk a műsorvezetője.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

100. adásához érkezik vasárnap este a megújult Dunán az egyik legsikeresebb magyar vetélkedő, a Magyarország, szeretlek!

Április 5-én ráadásul nem csak a műsor, de a műsorvezető is ünnepel: Szente Vajk a 34. életévébe lép.

Imádják a nézők

450 vendég, 50 énekes, sok 100 dal és több mint 3000 kérdés. A Magyarország, szeretlek! három és fél éve a közmédia egyik legnépszerűbb műsora, húsvét vasárnap elérkezik a 100. részéhez.

A jubileumi adás azért is lesz különleges, mert csupa olyan vendég játszik majd, akik kulcsfigurái voltak az elmúlt éveknek, továbbá a műsor tematikáját a százas szám köré építették fel, amely nem várt fordulatok is tartogat, árulta el a Feminának, Szente Vajk, a vetélkedő műsorvezetője.

- Azokat a játékosokat hívtuk meg, akik valamilyen szempontból különleges szereplői voltak a vetélkedőnek. A szilveszteri műsorba például írtam egy jelenetet arról, hogy 50 év múlva Csiszár Jenő és Jakupcsek Gabi még mindig a Magyarország, szeretlek!-ben fognak szerepelni, Nagy Sanyi és Balla Eszti öltöztek be a 90 éves Jenőnek és Gabinak. Őket ezért hívtuk meg a 100. adásba. Szervét Tibor a legelső adásban is részt vett, Nacsa Olivér pedig igazán hazajáró lélek a Magyarország, szeretlek!-be.

A különleges játékosok mellett mitől lesz még rendhagyó a 100. adás?

- A műsor egész tematikája a százas szám köré épült, azzal kapcsolatosak a kérdések. Emellett az én legnagyobb örömömre bele-belenéztünk olyan emblematikus pillanatokba, amelyek nagyon megmaradtak az emlékezetünkben. Ilyen volt, amikor Almási Éva egy anyák napi adáson nevetőgörcsöt kapott. A cél az volt, hogy ne magunkat ünnepeljük, hanem a nézőket, és egy nagyon jó Magyarország, szeretlek! műsort készítsünk, ne pedig egy gálaműsort.

Három és fél éve indult a Magyarország, szeretlek! Bizonyára neked is nagyon sok személyes emléked kapcsolódik a műsorhoz. Melyik volt az az adás, amire azt mondhatjuk, hogy számodra nagyon-nagyon emlékezetes volt?

- Amikor az egyik anyák napi műsorba behívták az anyukámat, az nagyon megható volt. Egy evangélikus szeretetotthont vezet Békéscsabán, szabadidejében pedig a konyhában tündérkedik, nincs hozzászokva a tévés szerepeléshez, talán akkor volt a televízióban életében először. Nagyon izgult. Emelkedett pillanat volt, ami számomra még azért is volt különleges, mert az életemnek egy olyan szeletét mutattam meg, amit nem nagyon szoktam mások előtt megnyitni.- A szilveszteri műsor is emlékezetes volt, nagyon sokat készültünk rá úgy, hogy nem tudott róla sem Jenő, sem Gabi. Ugyanebbe az adásba Csiszár Jenő betanult egy jelenetet a Macskák című musicalből. Mindig cukkoltam azzal, hogy zenés színészt faragok belőle. Ezt komolyan vette, és jött a Madáchba próbálni. Az örült nagy élmény volt számomra, amikor dolgoztam a színházban, és láttam, hogy ki van írva 16 órára a táncpróbára: Csiszár J. Szorgalmasan járt a próbákra, és be is mutatta szilveszterkor a Magyarország, szeretlek!-ben.

A százas szám a színházban is elkísér: márciusban ünnepeltétek a Csoportterápia 100. előadását, a Mary Poppins és a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicaleket pedig az év elején 200. alkalommal mutattátok be.

- Ó, igen, a Macskákkal pedig nemrég az 1400. előadást ünnepeltük. A Csoportterápia azért is különleges számomra, mert én írtam. A jubileumi előadásra nagyon vicces dolgot találtunk ki: alternatív végeket írtam a darabnak: mi lenne a hat szereplővel, ha mindegyiknek máshogy alakulna a sorsa. Aprólékosan elpróbáltuk ezt a tíz perces jelenetet, aztán annyira sikeres volt a 100. előadáson, hogy Szirtes Tamás tanár úr javasolta, tartsuk a változtatást műsoron: bizonyos előadásokon, ha van kedvünk, vagy azt látjuk, hogy a nézők vevők erre, vezessük ismét elő. Azt hiszem a 105. előadás volt az, amikor újra eljátszottuk.

A Csoportterápiában Nagy Sanyival

Premierre is készülsz, április 18-án lesz az Agyeldobás bemutatója, aminek a megrendezési jogát a West Endről kaptad. Milyen darabra számíthatnak a nézők?

- A próbákon sírunk a nevetéstől, szinte nincs olyan nap, hogy ne potyogna valamelyikünknek a könnye. Nagy Sándor, Simon Kornél és Szerednyei Béla, illetve a másik szereposztásban Magyar Attila szerepel benne. A három színész húsz szerepet játszik el, úgy, hogy Nagy Sanyi csak egyet, a többit a másik kettő vállalja magára. Kétszázzal száguldó előadás lesz, az biztos, tehát nagyon erős tempója lesz. Az Agyeldobás egy nagyon kerek egész, harmincas évekbeli angol történet. Ahogy azért az én előadásaimban lenni szokott, nagyon bátran kezeljük az asszociáció szót, fognak benne ballettozni is meg Michael Jackson zenéjére táncolni. 

Fotó: MTVA/Penziás Nikolett, Madách Színház

Ezt is szeretjük