Szenes Andrea apukája, Szenes Iván volt a legjobb pasi Budapesten Karády szerint
Szenes Iván vonzerejének kevés nő tudott ellenállni, ezt a fiatalkori képét látva el is hisszük.

szenes-ivan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szenes Iván a kép tanúsága szerint nemcsak zseniális dalszövegíró, hanem ellenállhatatlan férfi is volt.  Karády Katalin azt mondta róla, ő Budapest legszebb fiúja. Az alábbi képet látva ezzel csak egyetérthetünk.

A népszerű művésznők nemcsak azért keresték a társaságát, mert a Szenes Iván által írt slágereknek borítékolható volt a sikere, hanem, mert megjelenésével megdobogtatta a női szíveket.

A nyolc éve elhunyt Szenes Iván és lánya, Andrea kapcsolata legendásan szoros volt. Ma az egykori tévéelnök fontos küldetése édesapja szellemi hagyatékának ápolása. Koncerteket szervez, CD-ket ad ki, rendkívüli tévés tehetségével zenei műsorokat készít. Évről évre rendezi meg édesapja emlékére a Szenes Iván Emlékkoncertet. Csütörtökön este ennek a fantasztikus zenei utazásnak a negyedik részét tűzi műsorra a Duna Word televízió, melyen Szenes Iván utolsó szerelmes dala, a Régimódi zene is hallható lesz.

Halála előtt egy szál zongorával énekelte apu ezt a dalt, amelyet 87 évesen írt meg.

- árulta el Andrea, aki kamaszlányként a kitűnően zongorázó dalszövegírótól folyton azt kérdezte, hogy miért nem énekel. Karády Katalin szerint pedig ő volt Budapest legszebb fiúja. Iván azt mondta, hogy a régi világban mindenki nagyon jól értett valamihez, volt, aki énekelni tudott, más zenét szerezni, megint mások a hangszer mesterei voltak. Ő a dalszövegek írásában a legjobb. Hatvan éves elmúlt már, amikor változott a véleménye: "ha ma lennék fiatal, másképp tennék, énekelnék is" - mondta el a családi titkot Andrea, aki szerint Iván rajongott a fiatal generációért. Minden tehetségkutató műsort megnézett, és az otthoni kedvenc foteljéből zsűrizett is. Oláh Ibolya, Dér Heni nagy kedvencei voltak. Még életében Szenes-díjjal is megjutalmazta őket.

Szenes Iván az ismeretlen tehetségeknek is lehetőséget akart adni

Szenes Iván nagy tervének megvalósulását, hogy tehetségkutató versenyt indítson a Szenes-dalokból, sajnos már nem tudta véghez vinni. „Iszonyúan élvezte, amikor a fiatalok újraértelmezve, sokszor fél évszázaddal korábban született slágereit elénekelték. Mindig azt mondta, csak az a fontos a közönségnek, miként jön át a dal, nem nagy baj, ha nem mindig tiszta az énekhang”- meséli Andrea. „Édesapámmal, akit méltán a mai kor Petőfijének, a slágerek költőjének is neveznek, nagyon szoros volt a kapcsolatunk. A dalain keresztül fenn akartam tartani az ő emlékét, ezért „dalseregének átvettem a tábornokságát”- mesélte Szenes Andrea.

Szenes Andrea
Szenes Andrea
Fotó: facebook.com/andrea.szenes

A jól ismert dalok soraiból számos szállóige is keletkezett. Ilyenek a Nemcsak a húszéveseké a világ, a Próbálj meg lazítani, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kicsi, gyere velem rózsát szedni és a Mindenkinek van egy álma, hogy csak párat említsünk ezekből.

 

Ezt is szeretjük