Friss fotókon Szeles Mónika - Felismered a 45 éves teniszcsillagot?
Szeles Mónika, a ’90-es évek teniszsztárja ma így néz ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vajdasági Újvidéken született Szeles Mónika kilenc Grand Slam-győzelmével a legsikeresebb magyar teniszező. 1991-ben és 1992-ben a világ egyik legjobb női játékosa volt, de 1993-ban abba kellett hagynia a sportot, miután egy Steffi Graf-rajongó néző a teniszpályán hátba szúrta. 1995 augusztusában visszatért, de karrierje már nem volt ugyanaz, mint előtte, végül 2008 februárjában visszavonult.

Évek óta Amerikában él, de időnként Budapestre látogat, és örül annak, hogy a magyar teniszezők ismét jól teljesítenek, a világ élvonalában. Amikor Babos Tímea 2017 februárjában megnyerte a WTA-tornát Budapesten, ő adta át a kupát, tavaly februárban pedig az Év Sportolója Gála egyik díszvendégeként Hosszú Katinka tőle vehette át a 2017-es év legjobb női sportolójának járó díjat.

A 45 éves Szeles Mónika nemcsak a hazai teniszezők számára példakép: amikor hétfőn Novak Djokovic lett 2018 legjobb férfi sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje, a teniszezőnőnek is köszönetet mondott. Az úgynevezett sportolói Oscar-díjat 2012, 2015 és 2016 után negyedszerre átvevő szerb teniszező a példaképeként tekint Szelesre. 

- Hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy egy színpadon állhatok Mónikával. Az én álmaim párhuzamosan kezdődtek a te karriereddel. Jelena Genčić nagy hatással volt a pályafutásomra, és sokáig dolgozott veled is. Tudom, hogy reggel, fél kilenckor kelsz fel, és, hogy egészségesen táplálkozol, nem iszol szénsavas üdítőket, és miattad játszottam én is agresszívan. Mindent úgy kellett csinálnom, ahogyan neked kellett. Köszönöm, hogy ösztönöztél - idézi Djokovic szavait a szabadmagyarszo.com.

Szeles Mónika, a ’90-es évek teniszsztárja rengeteget változott. A sérülése után súlyproblémákkal és étkezési zavarokkal küzdő teniszező 45 évesen karcsú, mint a nádszál. 

Ezt is szeretjük