Ilyet még nem láttál: Szekeres Nóra különös vállalkozásba kezd Budapest belvárosában
A műsorvezető ruhakölcsönzőt nyit a mindennapokra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szekeres Nórát, a TV2 gyönyörű műsorvezetőjét a képernyőn mindig ragyogó formában láthatják a nézők: talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy a Kölyökidő óta ő az egyik legjobb kisugárzású közszereplő a televíziózásban. A háromgyermekes édesanya pedig saját bevallása szerint keveset pihen. Az ötleteit hallgatva nem is csodálkozunk.

Amikor a beszélgetést azzal indítom, hogy mennyire kipihentnek és kiegyensúlyozottnak tűnik a képernyőn, elneveti magát, majd kellemesen mély hangján elmondja, a hétköznapokban valójában igen kevés ideje van az alvásra, a gyermekei ugyanis mindig pontosan olyan különbséggel születtek meg, hogy szinte váltották egymás rossz alvós időszakait.

- Ó, pedig mennyire szeretnék hatalmasakat aludni! Emlékszem, Milu, a nagyobbik fiam például annak idején miden egyes éjszaka fél háromkor felkelt, és átjött hozzám. Aztán amikor Alexszel terhes voltam, megkértem őt, hogy hadd aludjak, mert nem fogom bírni. Ő végül nagyvonalúan beleegyezett, és abba is maradtak az esti látogatások. Aztán Alex következett, aki mostanában kezdett csak el jól aludni.

Nem enged a reggeli rohanásnak

Nóráról kiderült korábban az is, hogy tinédzserként rendszeresen kihagyta a reggelit, legfeljebb egy kakaós csigát vagy egy doboz tic tac cukorkát fogyasztott el sietősen az iskolába menet, szülei pedig a rohanás miatt ezt nem is tudták rajta számon kérni. Mára azonban minden megváltozott.

- Egy tudatos döntés eredménye volt, hogy amint megszületett az első gyermekem, pontot tettem a hektikus reggelek végére. Máig fontosnak tartom, hogy mindannyian üljünk le, és indítsuk együtt a napot. Kiimádkozom őket az ágyból, és ebből akkor sem engedek, ha nem érzik magukat éhesnek. Tizenévesen az ember hajlamos azt hinni, hogy plusz öt perc alvás miatt megéri kihagyni a reggelit, talán engem sem lehetett volna kirobbantani az ágyból. Nekik viszont ez igazán nem nagy kiesés, hiszen a reggelit is eléjük teszem az asztalra.

Szekeres Nóra életében azonban nem csupán ez a tudatos szervezettség kapott helyet, az idők folyamán a lelki felüdülés módszerei is rengeteget változtak számára. A stresszhelyzeteket korábban egészen radikális módszerekkel kezelte, mára inkább kiegyensúlyozottságra vágyik a pihenésben.

- Tizenévesen az intenzív sporttal tudtam levezetni a felesleges energiáimat. Ömlött rólam a víz, úgy éreztem, mindjárt kiugrik a szívem, szuperül kikapcsolt. Ezek a metódusok azóta sokat változtak. Az edzőtermi gyakorlatok helyett most elkezdtem lovagolni járni a lányom társaságában, és azt tűztem ki célul, hogy rengeteg gyakorlást követően egy év után Noával akár kettesben is kimehessünk már terepre.

"Frusztrált tinédzser voltam"

Az edzőtermi edzésekről már csak azért is lemondott, mert a lelkesedést nem tudta úgy fenntartani, hogy az valóban egy életmóddá váljon, és ne csak a kitűzött alak elérésében legyen célravezető számára. Kiderült ugyanis, hogy hiába volt Nóra alakja már a Kölyökidőben irigylésre méltó, ahogy minden tini, úgy ő sem volt elégedett a külsejével.

- Tinédzserként állandóan frusztrált voltam, azt méregetve magamon, hol van több, miből lehetne lefaragni, húztam a számat, hogy mit nem szabad ennem, és közben mégis miről nem akarok lemondani. Nagy kilengéseim vagy szenvedéssel teli fogyókúráim szerencsére nem voltak, de ez a vívódás talán egy nő életéből sem maradhat ki.

Szekeres Nóra a Kölyökidőben

Három gyermek édesanyjaként most alakja karcsú és sportos, soha egy pillanatra sem hagyta el magát, bár a szüléseket követően története több szempontból sem szokványos. Számára ugyanis nem a hízás, sokkal inkább a hirtelen fogyás jelentette a megpróbáltatást fiatal édesanyaként. Soha nem volt olyan vékony, mint kislánya születése után, ehhez pedig a legjobb edzésformát választotta: az intenzív gyereknevelést.

- Valójában mindhárom gyermekemnél könnyen lementek a kilók, mert rengeteget jöttem-mentem velük, ringattam őket. A két nagyobbik gyerekem például állandóan a kezemben volt, nem lehetett őket lerakni, órákon át sétáltam velük, ez pedig felért egy elképesztően erős kardió edzéssel is. Ma már nem biztos, hogy jó mókának találnám, ha másfél órákat sétálgatnék gyerekkel a kezemben, de akkor így hozta az élet. A gyerekek mellett túl sok időnek éreztem volna elmenni egy edzőterembe, így legfeljebb otthon tudtam a videókra tornázni.

Tíz éves a Babavilág

A tervei viszont bámulatos életenergiáról árulkodnak. Igaz ugyan, hogy számára egy percre sem állt meg az élet, a folyamatos lendületből képtelen kiszakadni. Nóra céljai között ugyanis nem csupán a lovaglás szerepel. A Babavilág idén ünnepli tizedik születésnapját, erre az alkalomra pedig egy nagyszabású találkozóval készülnek novemberben, ahol a szakértői vendégeken túl minden babát és mamát is szeretettel várnak. Ha viszont azt hiszi a nagyközönség, hogy a munka és a gyereknevelés már tényleg teljesen leszívja Nóra energiáit, óriásit téved, most ugyanis épp egy vállalkozást indít.

Szekeres Nóra a Babavilágban

- Egy ruhaüzletben jártunk a barátnőmmel, hogy egy alkalmi ruhát vásároljunk, amikor azt ecseteltem neki hosszasan, hogy micsoda elképesztő pazarlás az, hogy egyszeri alkalomra megvásárolunk egy ruhadarabot, miközben pedig ezzel csak rengeteg szemetet termelünk. Milyen klassz lenne viszont, ha bemennénk valahova, kikölcsönöznénk egyet egy szerényebb összegért, majd visszavinnénk.

"Jó, csináljuk meg! - mondta"

- Itt indult az ötlet, hogy nyitunk egy olyan ruhakölcsönzőt, ami nem a hagyományos nagyszabású szalonok választékát kínálja elegáns nagyestélyikkel, hanem arról szól, hogy egy buliba, randira vagy egy kicsit különlegesebb alkalomra vehess fel valami újat. Nem kell ugyanazt a kis feketét hordanod századszorra, de nem kell megvásárolnod a különleges darabokat nagy összegekért csak azért, hogy végül a szekrényed mélyén csücsüljenek.

Nóráék az ötletelést követően lázas keresésbe kezdtek, az interneten végül több példát is találtak hasonlóképpen működő kezdeményezésekre Amerikában vagy éppen Franciaországban. Természetesen tudják, hogy a hazai piac reakciója ettől akár gyökeresen is eltérhet, mégis optimistán néznek a jövőbe, és már a nyitás előtt állnak.

- Terveink szerint a kölcsönzőnk egy nagy, nyitott gardróbként működne majd Budapest belvárosában. A fast fashion helyett pedig a minőségi darabokat szeretnénk előtérbe helyezni, ezért elsődlegesen két forrásból biztosítanánk a ruhadarabokat: Olaszországból és magyar tervezőktől, akiket szeretnénk minél nagyobb közönség számára bemutatni. Azt gondolom ugyanis, hogy zseniális és időt álló darabjaik vannak, sokakban mégis van egy gát, és az üzleteikben kicsit kényelmetlenül érzik magukat, vagy be sem mernek menni.

- Azt reméljük, hogy ezzel meg tudjuk szólítani a fiatalabb generációt, aki nem feltétlenül az operabálba készül, csak lemegy este a Zrínyi utcába vagy a Gozsduba, és szeretne csinosan kinézni, valami kis extrával. Az a célunk, hogy a divat mindenki számára elérhetővé váljon, ne csak egy szűk réteg privilégiuma legyen, és minden nő igazi élményként élhesse meg ezeket a kis eseményeket, érezzék jól magukat a bőrükben, a szépségükben, tegye őket boldoggá, hogy egy különleges darabban mehetnek az utcán végig.

A képek forrása: Facebook/Babavilág.

Ezt is szeretjük