Papnak tanult - A legjóképűbb magyar színészek egyike lett
Szalay Bence egy olaszországi papneveldében tanult, aztán mégis inkább színésznek állt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Már az egész ország ismeri Szalay Bence és Kovács Tamás nevét, hiszen a két tehetséges és jóképű színész a tavalyi évben robbant be igazán a köztudatba. Előbbi a tavaly novemberben bemutatott, A Viszkis című mozifilm főszerepében volt látható először a vásznon, míg utóbbi az Aranyélet után a TV2 Korhatáros szerelem című sorozatának főszereplőjeként lopta be magát a nézők szívébe. Nehéz elhinni, de a Playboy Man of the Year berobbanó kategóriájának jelöltjei közül egyikük sem színésznek készült, és gyerekkorukban valami egészen más járt a fejükben. 

Szalay Bence papnak készült, egy olaszországi papneveldében tanult fél évig, azonban rájött, hogy ez mégsem az ő hivatása, többek között a cölibátusi eskü vette el a kedvét. Később kezdett el foglalkozni a színészettel, és már korán kiderült, hogy tehetsége van hozzá.

- Nyilván, amikor az ember színésznek készül, akkor várja az ismertséget. Ahogy viszont utolért, nagyobb nyomás lett rajtam úrrá, mintsem számítottam rá. Sokkal inkább jár felelősséggel, mint élvezettel - mesélte a 25 éves tehetség, aki mindig úgy gondolta, hogy a siker nem fogja megváltoztatni, azonban most más a helyzet. 

- Nagyon is élvezem a munkám, de az ismertség összemossa a szakmámat és a magánéletemet. Nem viselkedhetem mindig úgy az életben, mint eddig, de természetesen cserébe élvezhetem a rajongók dicséreteit, melyek nagyon jólesnek. A magánszférámban viszont a humorom nyers, és sokkal szókimondóbb a stílusom, mint mondjuk, egy interjú alatt. Természetesen ugyanaz az ember vagyok, akkor is, ha nyilatkozom, csak egy visszafogottabb verzió - mondta el Bence, aki úgy érzi, hogy a hírnévvel felelősség is jár, hiszen számtalan más embert inspirálhat a képernyőn keresztül, így igyekszik mindenben példát mutatni.

Kovács Tamás a sportos kisgyerekek közé tartozott. Mint sok más kisfiúnak, neki is az volt az álma, hogy focista legyen. Kitartása már a sportban is megmutatkozott, hiszen saját bevallása szerint nem volt nagy tehetség, de keményen edzett. Később a sok színházi élmény, a családi tanácsok és a versmondó versenyek pozitív visszajelzései mind-mind egyre inkább a színészet felé sodorták. 

- Az elmúlt öt év nagyon intenzív volt az egyetemen, megfeszített tempóban zajlik a munka, és nagyon nagy fegyelemre tanítanak minket. Itt megtapasztalhattam, hogy bármit képes vagyok megcsinálni, ha korábban nem is hittem magamban - kezdte a mesélést a 23 éves színész, aki már került nehéz helyzetbe. 

- Az egyik darab bemutatóján az utolsó jelenetben lógtam fejjel lefelé, és ment le a fény. Ez 15-20 másodperc lehetett, de nekem egy örökkévalóságnak tűnt akkor, alig tudtam tartani magam. Mikor vége lett, kiszaladtam a takarásba, és összerogytam a fáradtságtól - elevenítette fel a jóképű sztár, aki felnéz idősebb kollégáira, és sokszor merít ihletet belőlük. 

Szalay Bence és Kovács Tamás mellett Horváth Tamásra, Fehér Tiborra és Závodi Marcelre lehet még szavazni a Playboy Man of the Year berobbanó kategóriájában.

Ezt is szeretjük