Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla: a magyar jazz ikonikus alakja életének 80. évében távozott
A magyar jazz ikonikus alakja, Szakcsi Lakatos Béla ma hajnalban távozott az élők sorából.

D MTZ20220921006

Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a magyar jazz ikonikus alakja 80. életévében elhunyt.

A számos díjjal illetett zenész ma, október másodikán a hajnali órákban távozott az élők sorából, a hírt a Magyar Jazz Szövetség adta közre.

Elhunyt Szakcsi Lakatos Béla

Ahogy a gyászhírben is áll, a személye összefonódott a hazai jazz fejlődésével és kiteljesedésével, távozása pótolhatatlan veszteség. 

1943-ban született, és már kilenc évesen zongorázni kezdett. Eleinte klasszikus zenét tanult, de később a jazz világa magába szippantotta, és a zenei éra egyik legkiemelkedőbb alkotójává vált.

A Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban tanult, több fesztiválon is fellépett és együttesetekben is szerepelt, végül négy szólóalbumot is megjelentetett.

A cigány folklór gyűjtése is foglalkoztatta, ezeket színpadi művekké komponálta. Legutóbbi alkotását, a A tudás fája című misztériumjátékot egyenesen élete fő művének tartotta.

Őszinte részvétünk a családnak, nyugodjék békében! 

Hírességek, akiktől 2021-ben búcsúznunk kellett

Azokra a sztárokra emlékezünk, akik 2021-ben mentek el örökre.

(Képek forrása:  MTI fotó / Máthé Zoltán)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük