Vérlázító, amit Stohl András mondott a Marton László-ügyről a rádióban
Vélik a kommentelők
Stohl András szerint többek között általános, hogy "a főnökök halálra dugják a beosztottaikat".

stohl-andras-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hosszú hétvégét követően egyre-másra érkeznek az ismert emberek véleményei és közleményei a Marton László-üggyel kapcsolatban: így Radnóti Zsuzsa dramaturg kedden megjelent nyílt levele, amelyben arra kért mindenkit, ne nullázzák le Marton László életművét. Kedd délelőtt a Vígszínház közleményt adott ki, amely szerint elítél minden másokat megalázó, emberi méltóságukat, vagy személyi szabadságukat sértő cselekményt, emellett létrehoznak egy színházi szektor szintű anonim bejelentő vonalat vagy online-felületet is. Azt is tudatták a közönséggel, hogy a  Marton László által rendezett A vadkacsa decemberi premierjét elhalasztották.

Kedden délelőtt Oroszlán Szonja is úgy érezte, meg kell szólalnia Marton Lászlóval és a szexuális zaklatásokkal kapcsolatban. "Igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket" – zárta Facebook-posztját, amivel sok kommentelő haragját kivívta. Több hozzászóló is azt írta, a színésznő helyzete kivételes, mert művészcsaládból érkezett a színészi pályára, színészekkel körülvéve nőtt fel, ilyen hátszéllel nincs mit csodálkozni azon, hogy nem zaklatták. Az pedig, hogy őt szexuálisan nem zaklatták, el tudta kerülni a megalázó helyzeteket, nem azt jelenti, hogy mindenki más, akivel megtörtént, tehet róla.

A Class FM Morning Show című műsorának kedd reggeli adásában egy másik színművész, Stohl András borzolta a kedélyeket, amelyre elsőként a 444.hu hívta fel a figyelmet. Közölte, elképzelhető, hogy az eset úgy történt, ahogy azt Sárosdi Lilla mesélte, de Marton László egy úriember. És el tudja képzelni, hogy Marton mint férfi, megkívánta Sárosdit, de nem mint főrendező vagy igazgató, csak megpróbált hozzá közeledni.

"(...) az soha nem úgy megy, ahhoz kell egy nő is. Azt lehet mondani, hogy nem. Nem kell beülni az autóba, nyilván nem véletlenek azok a szituációk, amik kialakulnak. Itt nem történt erőszak"  - idézte a lap Stohlt, aki a "miért szállt be a kocsiba" után azt is latolgatni kezdte, Sárosdi Lilla miért csak most állt elő a történetével.  

A színész-műsorvezető botrányos kijelentései azonban ezzel még nem értek véget.

"Azt hiszed, egy Tescóban vagy egy hivatalban a főnök csapatépítőn nem dugja halálra a beosztottjait?" – szaladt ki a száján.

stohl-andras-velemenyek

A kommentlavina persze nem maradt el. Sokan felhördültek, amiért éppen Stohl András akarja megmondani, mikor nem kellett volna beszállni egy autóba, amikor tíz hónap leöltendő börtönbüntetésre ítélték, miután 2010-ben ittasan, kábítószert fogyasztva balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott. Azt pedig sok vezető kikérte magának, hogy általános és normális dolog lenne, hogy a "főnök halálra dugja a beosztottait".

A ma reggeli Morning Show-ban ismét szóba került az ügy, amelyben Pataki Zita és Stohl András is korrigálták a korábban elhangzottakat, írja a Blikk

- Az erőszak minden formáját elutasítjuk, többször is elmondtuk, azóta is, ráadásul előtte is, mikor még nevet sem tudtunk. Empátiával és megértéssel közeledek minden ilyen nő felé, és arra biztatom őket, hogy forduljanak segítségért, és ne hurcolják ezt a fajta terhet. Nekik is szörnyű, meg egyébként nagyon rossz a társadalmi megjelenése ennek az egésznek - hangzott Pataki Zita állásfoglalása.

- Én is, Stohl András és az egész Morning Show stábja - mindenki, szerkesztőstül, mérnököstül, technikustól, PR-ostul - messzemenően elítéli a nőkkel szembeni erőszakot, bántalmazást. És ez a legtermészetesebb dolog – fűzte hozzá szűkszavúan Stohl.

Ezt is szeretjük