Fotók! Így néz ki Spilák Klára, Sarah Jessica Parker hangja
Spilák Klára hangját hallva az utóbbi időben leginkább Carrie Bradshaw jut eszünkbe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tény, a Szex és New York nemcsak hazánkban, de világszerte is nem várt sikert aratott. Ugyanakkor Magyarországon a sztori és a szereplők mellett bizonyára a remekül megválasztott szinkronhangok is hozzájárultak a sorozat népszerűségéhez.

A főszereplő újságírónő-karakternek, a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw-nak Spilák Klára kölcsönzi a hangját, és ma már el sem tudnánk képzelni az amerikai színésznőt más szinkronnal. A rossznyelvek szerint a magyar hang még jobb is, mint az eredeti!

Hasonlítanak

Ami a dolgot még érdekesebbé teszi, hogy hazánk színésznője külsőleg nagyon hasonlít tengerentúli kolléganőjére, sőt. Spilák Klára a Hölgyvilágnak adott interjújában elismerte, lelki is rokonságot érez - no, nem Sarah Jessica Parkerrel, hanem karakterével, Carrie-vel.

Úgy véli, mindketten keresik az új kihívásokat, ezenfelül egyikük sem fél váltani, ha a helyzet úgy hozza. És valóban: mint a magyar sztár életrajzából kiderül, mindig is színésznőnek készült, és 1987-ben elvégezte a Színművészetit is, ám a sors mégis úgy hozta, hogy a Magyar Televízió egyik szerkesztője lett.

Új kihívások

Később elvállalta a Pécsi Országos Színházi Találkozó sajtófőnöki posztját, és azóta is minden évben rendületlenül szervezkedik. Ősztől pedig - nagy örömére - ismét új kihívás elé néz: a West Balkán Színházat fogja igazgatni. De nem csupán szakmailag képes megújulásra - három gyermeke apját hagyta ott, amikor azt érezte, megfojtja a kapcsolat.

Akik kedvelik a Szex és New York szinglijeinek kalandjait, azoknak nem sokáig kell várniuk: a sorozat második mozifilmjét május 27-én mutatják be a hazai mozik.

Ám aki csak Spilák Klára hangjára kíváncsi, annak sem kell félnie, valamelyik csatornán biztosan talál olyan sorozatot, ahol ráismer jellegzetes orgánumára. A népszerű szinkronhang egyebek közt a 24, a Kés alatt, a Nancy ül a fűben vagy a Csillagkapu szériákban is hallható.

Ezt is szeretjük