Felismernéd az utcán? Ezt a jóképű rádióst hallgatod nap, mint nap

Sipos Dávid Günther, a Petőfi Rádió műsorvezetője, de az Eurovízió kapcsán is sokan ismerhetik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sipos Dávid Günthernek nemcsak a neve különleges, az MTVA egyik legegyedibb műsorvezetője. 

A Petőfi Rádióban
A Maradj talpon! vetélkedőben

A Petőfi Rádió hallgatói alkotják a fő rajongótáborát, de miután A Dal című műsor kapcsán videókat kezdett el készíteni, a nézők is imádják.

A Petőfi Rádió műsorvezetője

A Günther nevet egyébként utólag vette fel. Régen hasonlított Günther Jauchra, a német Legyen Ön is milliomos! műsorvezetőjére, ezért a barátai "güntherezték".

- 14 éves voltam, amikor egy nyáron besétáltam a Magyar Televízióba. Gyerek műsorvezetőt kerestek egy délelőtti magazinhoz, és végül engem választottak ki. Nagy szó volt, hogy Borbás Marcsival vezethettem a Naprakész című műsort. Érdekes, amikor sok év után ismét együtt állunk a kamerák elé, így szerepeltünk például a Magyarország, szeretlek! hétvégén is.

- Rendezőasszisztensként és technikai rendezőként is dolgoztál a televízióban, de az emberek nagy része rádiós műsorvezetőként azonosít be téged. 

- Ez egy nagy álom volt. 20 éves voltam, amikor megújult a Petőfi Rádió. Azt gondoltam, milyen jó dolog lehet ebben részt venni. Aztán úgy hozta a sors, hogy kipróbálhattam magam rádiós műsorvezetőként. A Petőfi összesben és az Ej, mi a cool című műsorban vagyok hallható.

Eurovíziós Dalfesztivál

- Azért a televíziózástól sem szakadtál el teljesen, mindenkiben nyomot hagytak azok a videók, amelyeket A Dal című műsor kapcsán itthon, illetve az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínein készítettél.

- Ez egy másik hatalmas nagy szerelem. Hogy jövőre is kiutazhatok-e, azt még nem tudom. Először tavaly Bakuban voltam kint, és nagyon élveztem.

Ki hinné, hogy 70 éves? Kovács Kati évtizedeket letagadhatna ezekben a ruhákban

Nézegess képeket!

Elolvasom

- A tudósításaidat pedig az internetezők és a nézők élvezték nagyon. Az Eurovíziós Dalfesztivál célközönsége az utóbbi évtizedekben inkább az idősebb korosztály volt, két-három éve azonban megfigyelhető egy változás. Itthon már a fiatalok is nyomon követik a a kiválasztás folyamatát, ami annak is köszönhető, hogy sok fiatal előadó is célul tűzte ki magának az Eurovízióra való kijutást.

- Örülök, ha ezek az újítások ilyen hatással vannak a közönségre. Koncepció is, hogy a fiatalokkal is megismertessünk olyan magyar előadókat, akik sokat tettek le az asztalra. Ezért is lett például idén A Dal zsűrijének tagja Kovács Kati énekesnő, akivel fantasztikus volt együtt dolgozni.

- Tegnap este a Maradj talpon! című vetélkedőben is láthattak a nézők, a műsor készítői egy különkiadást szerveztek: a Petőfi Rádió műsorvezetői és a csatornán játszott legnépszerűbb számok előadói küzdhettek meg egymással a 25 millió forintos fődíjért, miközben mindenkiről kiderültek érdekességek. Az, hogy félsz a pókoktól, nem olyan meglepő, de a lovaktól?!

- A ló nagy, harap, csíp, rúg. Én nagyon szeretem őket, de csak ötszáz méter távolságból, és ha kerítés választ el bennünket. Ugratott is Gundi, a műsorvezető, hogy ha kiesek a csapóajtón, lent ló formájú pókok fognak várni rám.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Fotó: MTVA

Ezt is szeretjük