Kamerák előtt nézett a pohár fenekére a magyar színész - Ilyen, ha túl sok rövidet iszik

Scherer Péter elképesztő sztorit adott elő a Tömény Történelemben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Tömény Történelem első adásában Ganxsta Zolee sörözve és vodkázgatva színezte ki a múlt homályába süllyedt magyar históriákat. A Comedy Central csatornán október végén indult hazai gyártású sorozat legutóbbi részében pedig Scherer Péter mesélte el Zrínyi Miklós és a vadkan eddig sosem hallott történetét.

A Jancsó-filmek Pepéje a forgatás ideje alatt kilencszer fél deci rumot ivott meg, és miközben fokozatosan feláldozta józanságát a történelmi átértelmezés kedvéért, egyre inkább megeredt a nyelve.

Az 55 éves színművész a magyar történelem egyik legnagyobb rejtélyének, Zrínyi Miklós és a bécsi vadkan végzetes találkozásának eddig ismeretlen részleteire derített fényt a rá jellemző sziporkázó humorral és elképesztő fantáziával.

Miközben egyre gyorsabban fogytak a tömények, megtudhattuk például tőle, hogyan nőtt fel a sikert sikerre halmozó sármőr hős dédapja a szigetvári törökverő árnyékában, és hogyan lelte vesztét egy rázósra sikeredett vadászaton. Szórakoztató meséjében fontos szerephez jutottak még a grillpartik, a futball, a bécsi hipszterek, a vadkanarcú feleségről nem is beszélve.

- Azért választottam ezt a történetet, mert érdekelt a Zrínyi halálát övező misztikus titok. Egy vadkan valóban meg tud ölni egy embert, de tudjuk, hogy Zrínyi rebellisnek minősült, voltak befolyásos ellenségei. Saját hadsereget kezdett szervezni, a vadászat előtti nap pedig valaki érkezett hozzá Bécsből. Már sosem fogjuk megtudni, hogy a hadvezér gyilkosság áldozata lett-e, de az emberek fantáziáját mindig izgatják a rejtélyes halálesetek - árulta el Scherer Péter, miután kijózanodott.

"Ördög Nóra volt az első az életemben!" - vallotta be a magyar műsorvezető

Ők lettek este a Televíziós Újságírók Díjának nyertesei. Nézd meg képes összeállításunkban a díjazottakat!

Ezt is szeretjük