Nem áll többet színpadra! Sas József szíve már nem bírta a terhelést
A részletek
Sas József Jászai Mari-díjas humorista nem áll többet színpadra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sas József Jászai Mari-díjas humorista nem áll többet színpadra, megijesztette a szívműtétje.

Bár korábban azt mondta, neki a közönség a gyógyszer, ha megszólal a taps, a jövő januárban 75. életévét betöltő sztár mégis úgy döntött, 2014 áprilisát követően visszavonul.

A szíve már nem bírta a terhelést

Egy rutinműtétnek számító katéterezést követően májusban kiderült, hogy eldugult a bal oldali fő ütőere, mégpedig 97%-osan, így azonnal fel kellett vágni a nyakát. 

- Tíz évvel ezelőtt föl akarták sokan vágni, de keresztben. Az nem ment, most fölvágta egy kitűnő orvos hosszában egy egész csapattal. Kitisztították, így több vér jut mindenhova, kivéve az agyamat, mert hülyülök, elfelejtek dolgokat. De jól vagyok, jobban vagyok és fitt vagyok, viszont megijedtem - indokolta sajátos humorával fűszerezve a visszavonulásáról már nyáron szárnyra kapó híreket a Mokka tegnapi adásában.

Belátta, ennyi idősen már veszélyes dolog az egészségével játszadozni, és nem szeretne a színpadon meghalni.

- Tegnap is játszottuk Beregivel a jelenetet. Egyszer csak a szívéhez kapott. Abban a pillanatban én is. Kevés a levegő, a Fészek Klub alkalmatlan a színjátszásra. Színház az, ami tele van, ami meg üres, az váróterem. Ez meg tele van, decemberig el vannak adva a jegyek, ezért kínos azt mondani, hogy abbahagyom, de meg fogom tenni, mert muszáj a család, a feleségem, az unokáim miatt is - mesélte.

Nem áll többet színpadra

1973-ban állt először a Mikroszkóp Színpadon, aminek több mint 20 évig az igazgatója is volt. Véleménye szerint az kezdte ki a szívét, amikor ez a múlté lett.

- A halálos dózis az akkor volt, amikor a Mikroszkópnak vége lett. Mindig volt Magyarországon közéleti kabaré, és most nincs. Én lehet, hogy abba betegedtem bele. Abba nem betegedtem bele, hogy a Fészekben játszom telt házzal - mondta.

Úgy tervezi, jövő áprilisig még láthatják a nézők a színpadon, addig lesz műsoron a nyáron megalkotott új kabaréjuk, ami nagy sikerrel fut a Fészek Klubban.

Saját bevallása szerint a színházon kívül kevés dologhoz ért, így a tavasz után rászakadó szabadidejében kertészkedni biztosan nem fog, az utazgatást viszont szereti. Úgy tervezi, a jövőben a színházi szezon alatt itthon lesz, megnézi az új bemutatókat, az év maradék részében pedig olyan meleg égövi helyre utazik a feleségével, ahol aránylag olcsó tudnak élni.

Fotó: TV2/Mokka

Ezt is szeretjük