Sas József sztrókja után először állt kamerák elé - A 80 éves komikus kerekesszékbe kényszerült
Sas József egyelőre kerekesszékben tud mozogni, de bízik abban, hogy visszatérhet a színpadra.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután Sas József januárban thaiföldi nyaralásukon sztrókot kapott, hetekig egy külföldi kórházban kezelték, hazaszállítását követően a budakeszi rehabilitációs intézetbe került, néhány napja szállították át a Mazsihisz Szeretetkórházba, ahol annak idején Gábor Miklós, Lorán Lenke és Psota Irén is gyógyult. A nyolcvanéves színész és családja nem akarta, hogy a humoristát a közönség elesettnek lássa, ezért csak most állt kamera elé, és mesélt a Story magazinnak arról, hogyan érzi magát. 

Sas József a hetilapnak azt mondta, szeretne mielőbb hazatérni, az orvosoktól azt kérte, néhány héten belül engedjék haza, mert jobban érzi magát, és otthon is folytatódhatna a felépülése. Egyelőre kerekesszékben tud mozogni, a lába még nem elég erős, de bízik benne, hogy valamikor újra színpadra állhat. 

Sas József Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező temetésén 2017 szeptemberében.
Sas József Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező temetésén 2017 szeptemberében.
Fotó: MTI/Soós Lajos

- A járás még nem megy, egyelőre sehogyan sem, de segítséggel kikászálódom a kerekesszékből, ugyan a lábam még nem tart meg, nincs meg az erőm. De hiszek a felépülésben, és abban is, hogy egyszer majd újra színpadra állhatok. Ez a vágy, ez az érzés dolgozik bennem… - árulta el a hetilapnak. 

Kétoldali agyvérzést szenvedett, ami miatt a fél oldalára le is bénult, de szerencsére a sztrók után nem sérült a színész beszédközpontja. Kevés az ereje, tíz kilót fogyott és ágyhoz kötött, amit nehezen visel, ugyanakkor felesége, Zsuzsanna, akivel négy évtizede boldog házasságban él, mindenben támogatja. 

- Ott vagyok az ágya mellett mindennap. Ha kell, megborotválom, ha kell, megfésülöm, ha kell, megsimogatom, csak hogy tudja, fontos nekem, fontos nekünk - mesélte az asszony. 

Sas József felesége most először arról is beszélt, hogy férje a sztrók előtt folyamatosan vérnyomásproblémákkal küzdött, az orvosok többféle gyógyszerrel próbálkoztak, de nem tudták beállítani a vérnyomását, ami hol 210-re ugrott, hol 110-re esett. Budakeszin az elmúlt hónapokban ugyanakkor sikerült olyan készítményt találni, ami stabilizálta a vérnyomását. 

Nacsa Olivér felesége

Nacsa Olivér igazán szerencsés férfinak mondhatja magát, ugyanis 2018-ban rátalált a szerelem: az M5 csatorna riporter-műsorvezetőjébe, a nála 13 évvel fiatalabb Somossy Barbarába szeretett bele. A pár titokban össze is házasodott tavaly. 

Ezt is szeretjük