Hámori Gabriella csillogó estélyiben érkezett új filmje premierjére

A Ruben Brandt, a gyűjtő című filmben Hámori Gabriella a csábító nő szinkronhangja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hámori Gabriella 2017 decemberének közepén adott életet első gyermekének. A negyvenéves színésznő Lotti születése után majdnem egy évvel jelent meg új filmje premierjén. Ő Mimi, a femme fatale magyar és angol szinkronhangja a Ruben Brandt, a gyűjtő című, új magyar filmben. Milorad Krstić felnőtteknek készült, thriller-, film noir- és kalandfilmelemeket ötvöző animációs mozifilmjét 2018. november 15-én mutatják be Magyarországon.  

A díszbemutató előtti napokban derült ki, hogy a film immár rajta van a 25-ös Oscar-listán A legjobb egész estés animáció kategóriában.

Ruben Brandt magyar és angol szinkronhangja Kamarás Iván, Kowalski nyomozónak pedig Makranczi Zalán adja a hangját, akit a díszbemutatóra apósa és anyósa, Szinetár Miklós és Hámori Ildikó is elkísért. 

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje augusztusban volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg. A magyar animációs akció-thrillert világszerte élvonalbeli filmfesztiválok hívták meg programjukba: szerepelt a szarajevói, a haifai, a vancouveri, a koppenhágai szemléken, a luxemburgi filmfesztivál nyitófilmje volt, és vetítették Chicago, Varsó és Los Angeles rangos nemzetközi filmfesztiváljain is.

A bukaresti nemzetközi animációs filmfesztiválon, az Anim’esten is szerepelt. Az idén októberben 13. alkalommal megrendezett, egyhetes seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egész estés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.

A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint volt, melynek 75%-át, 882,5 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, míg a közvetett támogatásokból 295 millió forint érkezett. A díszbemutatón Andy Vajna, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos is megjelent. 

Ezt is szeretjük