Risztov Éva a 2012-es olimpia bajnoka volt: elképesztő átalakuláson esett át a sportolónő
Risztov Éva a visszavonulása után teljesen megváltoztatta a külsejét.

risztov-éva-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Risztov Éva mindössze 13 esztendős volt, amikor megszerezte első magyar bajnoki aranyérmét úszóként. Sportkarrierje szélsebesen menetelt előre, és meg sem állt az olimpiáig.

2012-ben Londonban ért a csúcsra, 10 km-es nyílt vízi úszásban állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Risztov Éva elképesztő átalakulása 

Négy évvel a megmérettetés után jelentette be visszavonulását. Az uszodában töltött két és fél évtized után a civil életbe csöppent, ami eleinte teljesen ismeretlen terep volt a számára.

Risztov Éva 2012-ben a londoni olimpián.
Risztov Éva 2012-ben a londoni olimpián.
Fotó: Clive Rose / Getty Images Hungary

- 25 éven keresztül volt egy megszokott rutinom, sportolóként mindig megmondták nekem, mit kell tennem, hova kell mennem. Aztán egyszer csak a magam ura lettem, és felnőttként egy teljesen ismeretlen helyzetbe kerültem. El kellett kezdenem a civil életemet - mesélte a Story magazinnak 2021 májusában.

Nem csak a mindennapjai változtak meg, megjelenése sem olyan, mint ahogy annak idején megismertük. A sportos stílust nőies ruhákra cserélte, fiúsan rövid haját pedig megnövesztette, és szőkére festette.

- Kora reggel már a medencében voltam, 10-kor kijöttem, de 16 órára már vissza kellett mennem. Erre a rövid időre felesleges lett volna kifesteni magam. Akkoriban eszembe sem jutott, hogy jól kellene kinézni. Egész nap melegítőben voltam. A versenyzés volt a legfontosabb az életemben. Ahogy elkezdtem foglalkozni saját magammal, úgy kaptam egyre több elismerést. Sokan jelzik, látják a változást, és nagyon jólesnek a bókok. Ezek teljesen új dolgok az életemben. Számomra is újdonság, igazi önismereti utazás, hogy nem az eredményeim, hanem a külsőm, a nőiességem miatt dicsérnek.

Az olimpikon nem távolodott el a sporttól, de ma már nem a vízben, hanem a medence partján dolgozik. A fővárosi uszoda úszószakosztályának vezetőjeként gyermekeket készít fel a versenyzésre, valamint az úszószövetség tagjaként diplomáciai feladatokat lát el, és motivációs előadásokat tart. A média világától sem távolodott el, rendszeresen láthatod az ATV #Bochkor című műsorának vendégeként. A Konyhafőnök VIP harmadik évadában is szerepelt, ahol egészen a döntőig jutott.

Hosszú Katinka dögös ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted azokat a ritka alkalmakat, amikor Hosszú Katinka nőies ruhákban mutatta meg magát. 

Ezt is szeretjük