Hatalmas a felháborodás! Előre megvolt, hogy ki fogja nyerni a Rising Start?
A kommentelők többségének gyanús, hogy miért Palmira nyert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vasárnap este lezajlott a Rising Star döntője, ahol négy énekes: Várhegyi Lucas Palmira, Peter Sramek, Czibi Norbert és Fehérvári Gábor Alfréd mérték össze tudásukat.

Négy hónappal ezelőtt indult a műsor, és ez volt az utolsó adás, így természetesen a zsűritagok és a műsorvezetők is felfokozott hangulatban voltak, Ördög Nóra már az elején kiabált a lelkesedéstől, aztán saját magát észrevéve meg is jegyezte, hogy nem tudja visszafogni magát. Majka viszont betegen állt a színpadra, műsor előtt néhány órával ki is posztolta a Facebook-oldalán, hogy "Láz, gyengeség, végtagfájdalom... Jó lesz így este a döntő".

A műsorban három fordulón keresztül bizonyították rátermettségüket a döntősök: aki az első kör végén a legkevesebb szavazatot gyűjtötte, az lett a negyedik helyezett.

A második körben már csak hárman álltak színpadra - értelemszerűen a legalacsonyabb voks-számot gyűjtő énekes lett a Rising Star bronzérmese. A harmadik körben dőlt aztán el, hogy a két továbbjutó közül ki lett a tehetségkutató nyertese.

Ezúttal a négy zsűritag nem szavazott, csupán véleményt mondott, így minden teljes egészében a nézőkön múlt - akik olyan döntést hoztak, ami nem feltétlenül az ítészek véleményét tükrözte.

Az első fordulót Várhegyi Lucas Palmira nyitotta a Price Tag című dallal, mindössze 53%-nyi szavazatot gyűjtött. Kero szerint a belső robbanás hiányzott az előadásából, Mező Misi azt is felrótta az énekesnőnek, hogy nem igazán érezte Mira lelkét a produkció közben, ráadásul hangilag is sokat bizonytalankodott.

Őt követte Peter Sramek, aki a 2011-es év nagy slágerét, az Ai Se Eu Te Pegót adta elő, de még kevesebb voksot - csak 50%-ot - kapott, mint Mira. A zsűritagok sem voltak elragadtatva, Kero úgy vélte, hogy Peter ebben a számban nem tudott igazán elszabadulni, Feke Pál pedig hozzáfűzte, hogy neki nem jött át a könnyedség, amit annyira kedvel az előadóban.

Fehérvári Gábor Alfréd betegen lépett fel, de igyekezett a maximumot nyújtani. A Seven Nation Army dallal tüzelte a nézőket, 49%-ot sikerült begyűjtenie a nézőktől, amin az ítészek rendesen háborogtak, Mező Misi szerint - akinek az egyik kedvence volt az énekes - nem lehet vitatni, hogy ő az egyik legnagyobb hang a versenyben, és Pásztor Anna is megjegyezte, hogy úgy látszik, a nézők teljesen mást gondolnak a szórakoztatásról, mint ő.

Czibi Norbert egy magyar dalt választott az első körre, a Törj ki a csendből! előadásáért 53%-ot kapott, így ezzel el is dőlt - az első körben Fehérvári Gábor Alfréd maradt alul.

- Kicsit úgy érzem magam, mint akit homlokon csókoltak és hátba vágtak - tette hozzá Pásztor Anna, aki örült, hogy Norbi továbbjutott, ugyanakkor bánta, hogy Alfréd kiesett, de a többi zsűritag is hasonlóan vélekedett.

A második körben először Peter Sramek lépett a színpadra, a Robin Hood című film főcímzenéjét adta elő, és 53%-ot kapott érte. Pásztor Anna megdicsérte az előadását, és arra biztatta, hogy énekeljen még ilyen nagy ívű dalokat.

Utána Várhegyi Lucas Palmira következett, a Silence című dal előadásáért 56% igent kapott a nézőktől. Produkciója ugyanakkor megosztotta az ítészeket: Annának és Kerónak tetszett, Mező Misi viszont megjegyezte, a báj ugyan megvolt, de továbbra is rengeteg a bizonytalanság Mira előadásában.

Czibi Norbert ismét egy magyar dalt választott, Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni című slágerét választotta. Az utolsó pillanatban ugrott fel a szavazatai száma 54%-ra, így ebből a körből Peter Sramek esett ki.

A végső összecsapás tehát Várhegyi Lucas Palmira és Czibi Norbert között zajlott. A döntő két előadásra még Ördög Nóra is másik ruhát húzott, és talpig aranyban lépett a nézők elé - a nyelve azonban összezavarodott a nagy izgalomban, és már azt sem tudta elsőre elmondani, melyik nyilat merre is kell húzni szavazáskor, ezért kétszer futott neki a mondandójának.

Várhegyi Lucas Palmira a Hazám című dalt énekelte el, amiért 52%-ot kapott, Norbi pedig ugyancsak egy magyar dallal, a Hangokba zárva című számmal állt színpadra - nála 51%-nál állt meg a számláló, ám az utolsó utáni pillanatban még egy százalék érkezett a szavazataihoz. Így döntetlen alakult ki, ezért meg kellett nézni, hogy pontosan ki hány voksot kapott.

Végül Mira 52,51%-kal verte Norbi 52,15%-át, így Várhegyi Lucas Palmira lett a Rising Star nyertese, aki, mintha fel sem fogta volna, mi történt, komor arccal fogadta a gratulációkat. Palmira nagyon kacskaringós utat járt be a döntőig: ő volt az, aki egy plázából került az élő műsorba, majd kiesett, de egy közönségszavazásnak köszönhetően visszakerült a műsorba, most pedig megnyerte.

A zsűritagok közül Feke Pál lelkesen fogadta az eredményt: "Ez a verseny arról is szólt, hogy ki hogyan tud közölni, hogyan tud hatni, te pedig hétről hétre idetetted a lelked, ezért nyertél, nem az számított, hogy minden hang a helyén van vagy nincs."

Mező Misin viszont látszott a csalódottság, de igyekezett hasznos tanáccsal szolgálni a fiatal énekesnőnek: "Azt kívánom útravalónak, hogy légy résen és erősítsd meg a lelked [...], nagyon komoly felelősség ez, de hiszem, hogy ügyesen tudsz ezzel sáfárkodni, viszont soha ne feledd azt, hogy milyen teher van a válladon."

Természetesen a nézők közül is sokan bundát kiáltottak a műsor Facebook-oldalán: egy óra alatt több mint ezren szóltak hozzá ahhoz a bejegyzéshez, hogy Mira nyert.

"Vicces volt a végső eredményhirdetés, mintha így lett volna megrendezve..", írta egyikük. A másikuk Mira faarcára reagált: "Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy Palmirán miért nem látszik az öröm. Mintha valami lenne a háttérben...".

Voltak többen, akik a 2010-es Megasztárt hozták fel, hogy ott is hasonló történt: Tolvai Reni szintén kiesett, majd visszakerült a műsorba - végül ő nyert.

"Czibi Norbi akkor is sokkal többre fogja majd vinni. Amekkora felhajtást csináltak a kicsilányból, olyan hamar vész majd a homályba. Ennél nagyobb bundát egyébként mostanában nem láttam...pedig az utolsó percig Norbinak szurkoltam" - fejezte ki csalódottságát egy kommentelő.

Persze azért néhányan örültek Mira nyerésének és ennek hangot is adtak: "Gratulálok Mirának! Mindig alázattal állt a színpadra és ő mutatta a legnagyobb fejlődést! Az lett volna bunda, ha nem ő nyer!"

A Rising Star első évada véget ért - az pedig, hogy ki mire viszi majd a jövőben, úgyis kiderül, függetlenül attól, ki nyerte meg a versenyt.

Fotók: Facebook/Rising Star

Ördög Nóra estélyiben

Nézd meg, miben láttuk már a műsorvezetőt!

Ezt is szeretjük