Emmy-díjat nyert a világhírű magyar operatőr: Rév Marcell az Eufóriáért vette át a díjat
Rév Marcell operatőr is Emmy-díjat nyert a hétvégén az Eufória című sorozatban végzett munkájáért.

rev-marcell-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világhírű magyar operatőr, Rév Marcell is Emmy-díjat nyert a hétvégén: a „Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egyórás)” kategóriában az Eufória című sorozatban végzett munkájáért érdemelte ki az elismerést.  

Az elmúlt hétvégén a technikai kategóriák nyerteseit ismertették, a legjobb sorozatok és színészek díjait egy hét múlva, szeptember 12-én, a 74. Emmy-díj-átadón adják át. 

Rév Marcell Emmy-díjat nyert

Az Emmy kreatív díjait a különböző televíziós műfajokban elért kiemelkedő művészi és technikai teljesítményért, a heti sorozatokban nyújtott vendégszereplésekért, valamint az animációs, valóság- és dokumentumfilm kategóriákban végzett kiemelkedő munkáért adják át

rev-marcell
Fotó: Profimedia

Rév Marcellt már tavaly is jelölték az HBO-sorozat egyik epizódjáért (Trouble Don't Last Always), idén a jelölést díjra is váltotta. 

A 37 éves operatőr dolgozott már együtt többek között Mundruczó Kornéllal a Fehér istenben, amelyért 2015-ben megkapta a magyar filmkritikusok legjobb operatőrnek járó díját, és Enyedi Ildikóval A feleségem történetében. 

Szamosi Zsófia az Oscar-gálán

Deák Kristóf Mindenki című filmje 2017-ben a 89. Oscar-gálán megnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilm kategória aranyszobrocskáját. Nézd meg, Szamosi Zsófia színésznő milyen gyönyörű ruhában lépett az Oscar-gála színpadára!

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Profimedia

Ezt is szeretjük