Magyar aranyéremmel indult a vizes vb: Rasovszky Kristóf történelmet ír ezzel
Rasovszky Kristóf aranyérmet szerzett a vizes világbajnokságon, ezzel ő az első magyar úszó, aki nyíltvízi versenyben lett első.

rasovszky-kristof-aranyerem
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar aranyéremmel indult az idén Dél-Koreában megrendezett vizes világbajnokság, a dobogó felső fokára Rasovszky Kristóf kerülhetett fel a nyíltvízi úszás 5 kilométeres számában szerzett első helyezésével.

A 22 éves úszó 53:22.1 perces idővel győzte le a mezőnyt, míg a verseny másik magyar indulója, Székelyi Dániel 53:34.4 perccel a hatodik helyen ért célba, ami szintén gyönyörű teljesítmény.

Történelmi győzelem Rasovszkyé

Rasovszky Kristóf ezzel az eredménnyel történelmi pillanatot írt a magyar úszósportban, mivel győzelme az első magyar világbajnoki arany a nyíltvízi szakágon. A fiatal úszó ráadásul az első versenynap legelső számában szerezte meg világbajnoki címét.

Ez idáig a nyíltvízi vb-versenyszámokban magyar részről csak ezüst- és bronzérmek születtek, Kovács Rita 1994-ben, Olasz Anna 2015-ben ért be második helyen, míg Gercsák Csaba 2011-ben lett harmadik helyezett.

Rasovszky edzője szerint tanítványa 5 kilométeren szerzett világbajnoki aranyérme alkalmával minden úgy történt a vízben, ahogyan azt előre eltervezték, s a nyíltvízi úszók olimpiai számában, 10 kilométeren is a legjobbak közé várja őt a Koreai Köztársaságban zajló világbajnokságon.

- A kínai versenyző a második kör végén megpróbált egy támadást, de azt Kristóf a franciával együtt nagyon szépen visszaverte, onnantól pedig kézben tartották a pozíciójukat. Úgy úszott, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Minden úgy történt, ahogyan elterveztük, de nagyon hosszú út vezetett idáig - nyilatkozta az MTI-nek könnyes szemmel Szokolai László, aki tíz éve irányítja a magyar úszósport első nyíltvízi világbajnokának felkészülését.

(Képek: Kovács Tamás / MTI)

Darnyi Tamás ma

Darnyi Tamás 2019 júniusában Budapest díszpolgára címet kapott, így újra láthatták az emberek az olimpiai bajnokot.

Ezt is szeretjük