22 évvel ezelőtt szeretett bele! A Class FM rádiósa először beszélt szenvedélyéről
Rákóczi Ferinek a rádiózás mellet van még egy nagy szerelme.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rákóczi Ferencnek a rádiózás mellett van egy másik, 22 éve tartó nagy szerelme is.

A Class FM műsorvezetője két évtizeddel ezelőtt szeretett bele a főzésbe, azóta pedig már tanítja is a konyhaművészetet

A konyha az ő terepe

A 43 éves sztár fiatal korában segédkezett ugyan néha a konyhában, de a gasztronómia sokáig egyáltalán nem érdekelte.

- Olyan 20 éves lehettem, amikor először készítettem el egy ételt. A haverokkal bandáztunk és kitaláltuk, hogy vörösboros marhalábszár pörköltet kellene főzni, viszont senki nem tudta, hogyan kell. Hazamentem anyukámhoz és megkértem, hogy tanítsa meg, mondja el, hogy mi kell hozzá. A végeredmény nagyon ízlett mindenkinek. Ez adta meg az első lökést - mesélte.

Mára már el sem tudja képzelni, hogy ne ő álljon a tűzhely mellett. Legszívesebben olasz és távol-keleti ételeket készít, de persze magyaros krumplipaprikás is kerül az asztalra.

- Az olasz konyha azért nagyon jó, mert a szezonális és a helyi termékekkel is remekül gazdálkodnak. Ezt meg kellene tanulnunk nekünk is tőlük, mivel így sokkal gazdaságosabban lehet elkészíteni az ételeket - véli. 

Főzőkurzust tart

A konyhaművészet iránti rajongásának párja, Vajda Judith nagyon örül, nem is ragaszkodott a fakanálhoz, átadta azt a ház urának. 2009-ben született kisfiúk, Soma gyakran kukta az apja mellett, ő is imád főzőcskézni. Panna lányával együtt szerencsére nem válogatósak, szinte mindent megesznek.

- Külön program, mikor a gyerekeket felültetem a konyhapultra. Érdekes, hogy Soma jobban szereti a főzést, mint Panna. Szerintem azért van így, mert azt látják tőlünk, hogy a férfi főz. Legjobban sütit szeret készíteni, ilyenkor kétszer annyi alapanyagot csinálunk, mert az egyik része úgyis a földön köt ki, a többit meg ők nassolják el sütés közben - árulta el.

Kollégáit hetente elkényezteti házilag készült ételeivel, péntekenként pedig megosztja aktuálisan kedvenc receptjét az egyik közösségi oldalon, amit a Class FM hallgatói minden héten nagyon várnak. A Morning Show műsorvezetője főzőkurzust is vezet, és a tervek szerint a jövőben több helyen is oktatja majd a konyhaművészetet.

- Hamarosan lehet, hogy két iskolában is hirdethetem az igét. Mikor megkérdezik, hogyan érek rá minden nap főzni, akkor vissza szoktam kérdezni, hogy mennyit tévézik egy nap az illető. Ha csak egy órával kevesebbet tenné, máris jutna ideje arra, hogy finom ételeket készítsen - mondta. 

Fotó: Red Lemon

Ezt is szeretjük