A 73 éves Piros Ildikó fantasztikusan néz ki: csak úgy ragyog a friss fotón
Piros Ildikó 1968-ban lépett először színpadra, és máig a színháznak él.

piros-ildikó-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor a Magyar Televízió 1977-ben elkészítette Szabó Magda sikerregénye alapján az Abigél című filmsorozatot, a magyar közönség egy emberként szeretett bele a karakterekbe. 

Nemcsak a főszereplőt (Vitay Georgina) játszó Szerencsi Éva lopta be magát a szívükbe, hanem a gyönyörű diakonisszát (Zsuzsanna testvér) megszemélyesítő Piros Ildikóért is odáig voltak.

A 73 éves Piros Ildikó csak úgy ragyog friss fotóján

A 73 esztendős Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő fantasztikusan néz ki friss fotóján. Bár állítása szerint, mint minden kollégáját, őt is megviselte a koronavírus miatti bezártság, mosolya elárulja, túljutott a nehéz időszakon.

A törékeny szépségű színésznőről hamar kiderült, van érzéke a színművészethez. Édesanyja unszolására jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, a felvételin 1200 jelentkező közül válogatták be a legjobb 12-be. Még Várkonyi Zoltán osztályába járt, amikor 1968-ban debütálhatott a Madách Színház Dürrenmatt Nagy Romulus című darabjában. Bár többször is eljátszott a gondolattal, hogy maga mögött hagyja a színpadi életet, a sors a mai napig nem engedte, hogy így tegyen, a pandémia után a Nemzeti Színházban kapott szerepet. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Megpróbáltam már korábban is meglógni erről a pályáról: harmincévesen művészettörténetet tanultam, aztán tanítottam a Magyar Táncművészeti Főiskolán, de nekem a színház az életem. Hetvenéves voltam, amikor elhatároztam, végleg visszavonulok. Korábban a két fiamtól kaptam két unokát, és hetvenévesen újra egyszerre kettőt. Azt mondtam, ez Isten adománya. Végül mégiscsak meggondoltam magam, és Szabó Magda 100. születésnapjára készítettem egy önálló estet Abigél titkai címmel - mesélte a Best magazinnak .

 

Noha elvetette a visszavonulást, mégis hosszú időre el kellett búcsúznia a színháztól. Akkor érezte meg igazán, milyen befejezni a pályát, amikor másfél évig az otthonába kényszerítette a járvány.

- Hullámzó volt számomra ez a pandémiás időszak. Amikor egy családban annyi gyerek van, mint nálunk, akkor érthető, hogy az ember nagyon aggódik. Nem akartam elhinni, hogy ilyen megtörténhet a világban. Minden reggel öt órakor felriadtam, és öttől hétig sírtam.

Ezután jött a Nemzeti Színház meghívása, főszerepet kapott Blaskó Péter oldalán a Rátóti Zoltán rendezésében készült Ők tudják, mi a szerelem című darabban. Az első előadás végén állva tapsoltak a nézők. 

- Az mindent megért. Lágyította bennem ennek a másfél évnek a nehézségeit. A szakmában ez a gyönyörűség: hogy visszakapjuk a közönségtől azt a sok szeretetet. A járvány alatt pedig az unokáink szeretete tartott minket életben.

Zsurzs Kati az Abigélben és most

Képes összeállításunkban mutatjuk, mennyit változott az elmúlt több mint négy évtizedben a Matula Leánynevelő Intézet egykori Kis Marija. Akkor és most fotókon Zsurzs Kati.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük