Ő lett az év énekesnője: Tompos Kátyának ajánlotta a díját

A június 8-án megrendezett Petőfi Zenei Díjátadón Gubik Petra lett az év énekesnője.

Ő lett az év énekesnője: Tompos Kátyának ajánlotta a díját
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Petőfi Zenei Díjátadón Az év női előadója Gubik Petra lett. A Junior Prima- és Honthy Hanna-díjas előadóművész az elismerés átvétele után mondott beszédében a Petőfi Sándort mintázó aranyszobrot a közelmúltban elhunyt pályatársának, támogatójának, Tompos Kátyának ajánlotta.

Petőfi Zenei Díj - énekesnő

Gubik Petra előadói tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott, sorra nyerte a prózamondó- és énekversenyeket, 17 éves kora óta folyamatosan színpadon van. Első szólólemeze 2022-ben jelent meg Müller Péter Sziámi és Szirtes Edina Mókus közreműködésével. A lemez címadó, Ez van, ez! című slágerével A Dal 2022 egyik indulójaként versenyzett. 

gubik-petra(1)
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Állandó szereplője a közmédia zenés show-műsorainak: a Csináljuk a fesztivált! döntőse volt, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” műsorban blues műfajban bizonyította tehetségét, A Dal 2024 extra produkciójában Freddie-vel duettezett. 2024-ben a Petőfi Zenei Díjátadón Az év női előadója elismeréssel gazdagodhatott.

- Egy előadóművész életében két igazán lényeges dolog van: a figyelem és az elismerés. Ha valakinek mindkettő megadatik, akkor igazán elégedett lehet. (…) Ösztönzőleg hat rám ez a díj, és szeretném megköszönni mindazoknak, akik valaha is lehetőséget láttak bennem és támogattak. Van egy ember, aki sajnos már nincs velünk ebben a földi életben, de remélem, hogy fentről lát. Ő Tompos Kátya, akitől a zenei pályám elején rendkívül sok biztatást kaptam, ezért ezt a díjat neki ajánlom - mondta június 8-án köszönőbeszédében Gubik Petra, akit zenei munkásságáért most először jutalmaztak.

A Petőfi Zenei Díjakat június 8-án nyolcadik alkalommal, összesen kilenc kategóriában osztották ki. „Az év dala elismerést” A Dal 2024 nyertes produkciójának dalszerző énekese, László Evelin vette át. Szarka Tamás, Kossuth-díjas és Petőfi Zenei Díjas előadóművész Otthon vagyunk című dala érdemelte ki „Az év zenei felvétele” díjat. „Az év koncertje” Ákos harmincéves szólókarrierjének ünnepi, Operában tartott előadása lett. 

A Magna Cum Laude kapta „Az év együttese” címet. „Az év női előadója” díjat Gubik Petra vehette át, míg Fehérvári Gábor Alfréd "Freddie" lett „Az év férfi előadója”. „Az év hangszeres előadója” díjat a Parno Graszt kapta. Az Arcidra „Az év felfedezettje” lett. „Az év rádiós koncertje” elismerést a 4S Street vehette át. 

Ma 50 éves Novodomszky Éva: a műsorvezető ezzel foglalkozik napjainkban

Novodomszky Éva évtizedek óta a köztévé műsorvezetője, de mindig is több lábon állt.

Elolvasom

Cover-fotó: MTVA/Csöndör Kinga

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük