Férjhez ment Peller Anna, az Operettszínház gyönyörű művésznője

A csodaszép színésznő és párja - Lukács Miklós - a Juventus Rádiónak köszönhetik szerelmüket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Peller Anna (29) és Lukács Miklós (30) 2009. szeptember 12-ét minden bizonnyal óriás betűkkel írták be a naptárukba - múlt szombaton ugyanis örök hűséget fogadott egymásnak a Budapesti Operettszínház bájos művésznője és a Juventus Rádió fess gyártásvezetője. Az álomesküvőn természetesen a hazai operett-musical és rádiós szakma krémje is tiszteletét tette.

Miklóst édesanyja, Annát apukája kísérte az anyakönyvvezető elé

Peller Anna neve ismerősen csenghet az operett- és musicalrajongók számára. A Budapesti Operettszínház gyönyörű szubrettje 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Kerényi Imre osztályában. Egy év múlva Kerényi Miklós Gábor - az Operettszínház igazgatója - leszerződtette, és komoly szerepekkel bízta meg az elragadó és csillogóan tehetséges színésznőt. Fiatal kora ellenére számtalan alakítást tudhat már a háta mögött, mint például a nagy sikerű Chicago Roxie-ját, a Jövőre, veled, ugyanitt Dorisát, vagy éppen az Apácák Mária Regináját.

Miklós udvarolt, de Anna nem vette észre

Miklóssal közel három éve ismerkedtek meg, a szakmai berkekben hangcastingnak nevezett válogatás alkalmával. A Juventus Rádió éppen egy dögös, igazán nőies hangot keresett a szignálok felmondásához, és Miklós választása Annára, pontosabban a hangjára esett. Bár, igaz, ami igaz, a férfit már az első találkozáskor elvarázsolta a művésznő közvetlensége, karakteres humora, nőies bája és kisugárzása, azonban egy vicces félreértés miatt az első randevúra kis ideig még várniuk kellett.

A shakespeare-i komédiákba illő galibát az okozta, hogy Miklós mallorcai nyaralására - egy szerelmi csalódás után - egyik barátjával utazott. Így a kéthetes pihenést megörökítő képeken hol az akkor még facér fiatalember, hol pedig barátja szerepeltek felváltva. Anna pedig a fotók láttán mi mást gondolhatott, mint hogy a snájdig férfi bizonyára a saját neméhez vonzódik. Így nem is vette komolyan Miklós apró figyelmességeit és bókjait.

Mindent egy lapra

Miklós azonban nem adta fel, úgy döntött, mindent feltesz egy lapra: jegyet szerzett a teltházzal futó Én és a kisöcsém darabra, melyben a művésznő Vadász Frici bőrébe bújt, majd az előadás után ötven szál vörös rózsával a kezében szerelmet vallott Annának. A valódi love story innentől sínre került: nem egészen fél év múlva a rádiós Valentin-napon - Richard Gere-i fordulattal élve - hófehér limuzint bérelt, majd egy rózsával és egy gyémántgyűrűvel letérdelt Anna elé, és megkérte a kezét, aki gondolkodás nélkül mondott igent.

Az esküvőre újabb két évet várt Miklós

A fiatalok gyorsan összeköltöztek, hiszen pontosan tudták, hogy együtt akarják leélni az életüket, és az esküvővel sem szerettek volna túl sokáig várni. Romantikus, nyári menyegzőt terveztek, azonban Anna karrierje annyira beindult, hogy az elmúlt években és idén nyáron egy szabad hétvégéje sem volt.

Végül párja úgy döntött, nem várnak tovább, besegít a szervezésbe, és átvállalja a hagyományok szerinti menyasszonyi teendőket: igazi gavallérként a meghívó megtervezésétől a menü összeállításán át mindent előkészített.

Álomesküvő, valódi kis ékszerdobozban

A kora szeptemberi esküvőt verőfényes napfény köszöntötte, így megmaradt a nyári lakodalom illúziója is. Az ifjú pár a Városligeti fasor egyik klasszikus épületében fogadta a vendégeket, ahol a legkisebb részletekig minden Miklósék kiváló ízléséről mesélt. A hófehér és halványmályva színkombináció köszönt vissza a legapróbb részletekben is, a terem díszítésétől az esküvői csokorig.

Bal oldalon Miklós egyik legjobb barátja, Egyedi Péter, jobb oldalon Anna testvére, Peller Mariann

A közel 200 fős lagzin az is kiderült, az ifjú pár számára mennyire fontosak a családi és baráti kötelékek: egymást érték a gratulációk, bőséggel hullottak az örömkönnyek, és a hatalmas ölelésekkel sem fukarkodtak a meghívottak. Anna hagyományos lakodalomról álmodott, ami a menüben is megmutatkozott; jófajta házikoszttal tömhette tele a hasát a vendégsereg, gazdag húslevesből, hatalmas tálakból, finom süteményekből és hibátlan pálinkából sem volt hiány.

Egymást érték a meglepetések: az Operettszínház tagjai külön produkcióval készültek, Csonka Pici pedig éjfél után örvendeztette meg a násznépet egy klasszikus Ding ding dong zenés blokkal.  A szűkebb és tágabb rokoni kör, a hazai színész- és rádiósvilág számos jeles képviselője – többek között Oszvald Marika, Faragó András, Peller Mariann, Bálint Ádám, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Janza Kata - hajnalig mulatott, az utolsó vendégek reggel hét óra után zárták a jó hangulatú, igazán vidámra sikerült menyegzőt.

Peller Annát októberben A víg özvegyben Sylviane-ként, az Abigélben Torma Piroskaként, a Szentivánéji álomban Helénaként, a Szép nyári napban Margóként láthatják a nézők.
Az előadások időpontjairól részletesen itt olvashatsz »
Ezt is szeretjük