Oszvald Marika 70 éves lett: felismered gyönyörű, fiatal színésznőként?
Oszvald Marika 1952. április 12-én született Budapesten, ma ünnepli kerek 70. születésnapját.

oszvald-marika-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Oszvald Marika 1952. április 12-én született Budapesten. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlan Társulat örökös tagja művészcsaládban látta meg a napvilágot. Édesanyja, Halasi Marika szubrett, apja, Oszvald Gyula operaénekes volt.

A ma 70. születésnapját ünneplő művésznőre illik a mondás, a sors is a színpadra teremtette. Szüleitől örökölte gyönyörű énekhangját, emellett páratlan szépséggel is megáldotta az élet, mindenki azt gondolta róla, a rivaldafényben a helye.

Oszvald Marika 70. születésnapja

A közönség nagy részének mostani külsejével, azaz vállig érő, göndör, szőke fürtökkel él a fejében, pedig fiatal színésznőként még más frizurát viselt. Hosszú, vörösesbarna hajjal énekelte Farkas Bálint oldalán a Csárdáskirálynő operett Jaj, mamám című dalát.

A felvétel láttán a megjelenéséről és énekhangjáról a kommentelők közül volt, akinek leghíresebb szinkronszerepe, A kis hableány jutott eszébe: 1989-ben adta a hangját a Disney-klasszikus főszereplőjének, Arielnek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érdekesség, bár minden adott volt számára a színésznői karrierhez, eredetileg nem a színpadra készült. Teljesen más irányba indult el, országos ifjúsági bajnok toronyugró volt.

- Öt méterről ugrottam, tízfajta ugrást kellett bemutatni: előre- és hátraszaltó, Auerbach-szaltó. Még húsz évvel később, negyvenéves koromban is leugrottam, ezt nem lehet elfelejteni, ugyanolyan, mint a biciklizés - ecsetelte 2017-ben a Mokka vendégeként.

Végül győzött a zenés színház: 1974-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol Vámos László volt az osztályfőnöke. Még a diploma átvétele előtt felvették a Szegedi Nemzeti Színházhoz, majd 1972-ben csatlakozott ahhoz a Budapesti Operettszínházhoz, amelynek a mai napig elismert tagja.

Oszvald Marika gyönyörű színésznő volt fiatalon. A jobb oldali kép 1988-ban készült róla.
Oszvald Marika gyönyörű színésznő volt fiatalon. A jobb oldali kép 1988-ban készült róla.
Fotó: YouTube/Mária Köbli, YouTube/Kiskunhalasi archív

Sokszor megkapja, igazi energiabomba, aki fiatalokat meghazudtoló fittséggel éli a mindennapokat. Szerinte a kulcs ehhez a lelki béke megteremtése, a belső szépséget többre tartja a külsőségeknél.

- A Jóisten megáldott egy alkattal, kicsi is vagyok, dundi is, de igazából nem sokat foglalkoztam ezzel, mindig is jobban érdekelt a belsőm. Nem járok kozmetikushoz, wellnessre, fitneszre nincs időm! - ecsetelte a Hot! magazinnak.

A szüleitől tanulta az életigenlést. Kisgyermekkorában sokat filozofáltak együtt ezen. Az idő múlása sem nyomasztja, azt mondja, ameddig nincs betegség, nincs baj.

- Igyekszem pihenni és nem túlfeszíteni a húrt. Kikapcsol a családom, a kert, és meglepetésnek élek meg mindent, például ha látok egy látványos épületet, egy érdekes növényt. Minden pillanatban rácsodálkozom a világ szépségeire. Mondhatom, hogy jól érzem magam a bőrömben.

Színésznők gyerekkori fotói kvíz

Képes kvízünkben híres magyar színésznőket gyűjtöttünk össze. Felismered őket gyerekkori fotójuk alapján?

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük