Oroszlán Szonja volt a Valami Amerika szőke bombázója - 20 év alatt rengeteget változott

Húsz éve forgatták a Valami Amerika első részét. Mutatjuk, mennyit változtak a szereplők!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

2021-ben kereken húsz éve, hogy elkezdték forgatni minden idők egyik legsikeresebb magyar vígjátékát, a Valami Amerikát. Herendi Gábor mára ikonikusnak számító alkotása a rendező vicces élethelyzetein alapul, amelyeket a három testvér, Tamás, Ákos és András történetével fűzött össze.

Nem csak maga a vígjáték lett igazi kasszasiker, színészei karrierjét is beindította. Oroszlán Szonja például a mai napig hálás, hogy eljátszhatta Timi karakterét.

A Valami Amerika sztárjai akkor és most

"Még meg sem száradt a tinta a papíron, amikor a diplomaosztó másnapján elkezdtük a forgatást. Ötven fok volt a műteremben nyár elején, és nyolc órán keresztül táncoltam, hogy tökéletes legyen minden snitt. De megérte. Elindította, és egy életre meghatározta a karrieremet “Timi buta, szőke karaktere" - írta az Instagram-oldalán.

Pedig a színésznő eleinte ódzkodott a feladattól, hiszen a figura megszemélyesítése nagy kihívás volt.

- Mikor megkeresett Gábor, hogy lenne itt ez a szerep, még egyetemista voltam. Rám zúdította, hogy nagyon kell táncolni, nagyon kell énekelni, nagyon karakter a szerep, szexinek kell lenni, és még vetkőzni is kell. Elmondott egy információáradatot, én meg ott ültem egyetemistaként, és csak néztem - mesélte a Tények Pluszban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ahogy elolvasta a forgatókönyvet, egy csepp kétely sem maradt benne, főleg miután megtudta, hogy Szabó Győző lesz a partnere. Arra is élénken emlékszik, milyen jó hangulatban telt a forgatás.

- Annyit röhögtünk, és annyira szerettük egymást. Szervét Tibor az egyik nap végén azt mondta, ha fele annyit fognak szórakozni a nézők ezen a filmen, mint mi, akkor már nyert ügyünk van.

A színész beletrafált. Az első részt még két további követte, amelyek szintén nagyot kaszáltak a mozikasszáknál. Noha a trilógia népszerűsége mit sem kopott az elmúlt húsz esztendőben, a szereplők külseje sokat változott. Képes összeállításunkban megnézheted a Valami Amerika szereplőgárdáját akkor és most.

Ezt is szeretjük