Oroszlán Szonja volt a Valami Amerika szőke bombázója - 20 év alatt rengeteget változott
Húsz éve forgatták a Valami Amerika első részét. Mutatjuk, mennyit változtak a szereplők!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2021-ben kereken húsz éve, hogy elkezdték forgatni minden idők egyik legsikeresebb magyar vígjátékát, a Valami Amerikát. Herendi Gábor mára ikonikusnak számító alkotása a rendező vicces élethelyzetein alapul, amelyeket a három testvér, Tamás, Ákos és András történetével fűzött össze.

Nem csak maga a vígjáték lett igazi kasszasiker, színészei karrierjét is beindította. Oroszlán Szonja például a mai napig hálás, hogy eljátszhatta Timi karakterét.

A Valami Amerika sztárjai akkor és most

"Még meg sem száradt a tinta a papíron, amikor a diplomaosztó másnapján elkezdtük a forgatást. Ötven fok volt a műteremben nyár elején, és nyolc órán keresztül táncoltam, hogy tökéletes legyen minden snitt. De megérte. Elindította, és egy életre meghatározta a karrieremet “Timi buta, szőke karaktere" - írta az Instagram-oldalán.

Pedig a színésznő eleinte ódzkodott a feladattól, hiszen a figura megszemélyesítése nagy kihívás volt.

- Mikor megkeresett Gábor, hogy lenne itt ez a szerep, még egyetemista voltam. Rám zúdította, hogy nagyon kell táncolni, nagyon kell énekelni, nagyon karakter a szerep, szexinek kell lenni, és még vetkőzni is kell. Elmondott egy információáradatot, én meg ott ültem egyetemistaként, és csak néztem - mesélte a Tények Pluszban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ahogy elolvasta a forgatókönyvet, egy csepp kétely sem maradt benne, főleg miután megtudta, hogy Szabó Győző lesz a partnere. Arra is élénken emlékszik, milyen jó hangulatban telt a forgatás.

- Annyit röhögtünk, és annyira szerettük egymást. Szervét Tibor az egyik nap végén azt mondta, ha fele annyit fognak szórakozni a nézők ezen a filmen, mint mi, akkor már nyert ügyünk van.

A színész beletrafált. Az első részt még két további követte, amelyek szintén nagyot kaszáltak a mozikasszáknál. Noha a trilógia népszerűsége mit sem kopott az elmúlt húsz esztendőben, a szereplők külseje sokat változott. Képes összeállításunkban megnézheted a Valami Amerika szereplőgárdáját akkor és most.

Ezt is szeretjük