Friss hír! Onyutha Judit az M1-en vezet műsort
Onyutha Judit, akit időjósként zárták szívükbe a nézők, szeptembertől a köztévé Család-barát című műsorát vezeti.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Onyutha Judit szeptember 1-jén műsorvezetőként mutatkozik be az M1 Család-barát című magazinjának élő adásában.

A 40 éves sztár, akit időjósként ismert és szeretett meg az ország, Dióssy Klárit helyettesíti, aki július végén adott életet kisfiának

Időjósból lett műsorvezető

Onyutha Juditot időjárás jelentőként zárták szívükbe a nézők, majd néhány évvel ezelőtt civil szakmájában helyezkedett el, és németet tanított egy iskolában. 2013 tavaszán aztán ismét megjelent a képernyőn: az M1 Család-barát című műsorában az orvosmeteorológiai blokkban a frontok élettani hatatásairól tájékoztatta a nézőket. Szeptembertől új feladatot bíz rá a köztévé vezetősége, ő lesz a műsor egyik háziasszonya, árulta el a Feminának.

- Váratlanul ért, de nagyon örültem a főszerkesztő megtisztelő felkérésének, és boldogan mondtam igent. Augusztus közepén be is jelentette a szerkesztőknek, akikkel jóban vagyok, így öröm lesz a közös munka.

- A Család-barát orvosmeteorológia blokkja korábban csak egy munkanapodat vette el, amellett heti négy napon tanítottál. A civil állásodtól most várhatóan egy időre el kell köszönnöd.

- Egy napi kétórás élő műsorról van szó, amire fel is kell készülni, adásindító megbeszéléseken is részt kell venni, így a műsorvezetés mellett már nem tudnék tanítani. A tanévzáró értekezlet után hívott fel a megkereséssel a főszerkesztő, így sajnos pont nem tudtam elköszönni a kollégáimtól és a tanítványaimtól.

Nagy a családja

- Az élő műsorvezetés nagyon más műfaj, mint amit eddig csináltál, ugyanakkor a Család-barát elsősorban a szülőket, nagyszülőket célozza meg, így a beszélgetések témái hozzád is közel állnak: kétgyermekes anyuka vagy, aki a párja gyermekeivel is jól kijön.

- Igen, szerencsére a műsor tematikája nagyon közel áll hozzám, a beszélgetések adják magukat. Eddig is nyomon követtem a műsort, és mint néző gyakran ragadtam a képernyő előtt egy-egy érdekes témánál. Persze tudom, hogy sokat kell még tanulnom, de szerencsére Gaskó Balázs és Novodomszky Éva nagy segítségemre vannak.

- Tanárként szinte egyezett a napirended a gyerekeidével, most viszont más munkarend szerint dolgozol, mint ahogy ők az iskolába mennek. Sikerült már az iskolakezdésre átszervezni a napjaitokat?

- Valóban ez a legnagyobb dilemmám, mert felborul az eddigi bioritmusunk. Eddig a gyerekekkel azonos időben indultam el otthonról, illetve érkeztünk meg, most mindezt logisztikailag jobban meg kell szerveznünk. A stúdióba Tökölről másfél-két óra alatt érek be, a párom is hajnalban megy dolgozni, így a gyerekeket reggel a régi bébiszitterünk fogja iskolába indítani, aki egyébként a barátnőm is. A párom délután a gyerekekkel egyszerre végez, így ő megy majd értük, és tanulni is ő fog velük, a kora estéket pedig már együtt tudjuk tölteni.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük