92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva - A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő halálát most jelentették be
A Katona József Színház saját halottjának tekinti a 92 éves korában elhunyt színésznőt.

katona-jozsef-szinhaz

92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja – adta hírül a teátrum Facebook-oldalán.

1947-ben lépett először színpadra, hosszú pályája alatt a drámairodalom prózai és operett fő szerepeinek sokaságát játszotta el. Férjével, a 2015-ben elhunyt Kun Vilmossal együtt vidéki színházak ünnepelt vezető színészei voltak, együtt szerződtek Kaposvárról a Nemzeti Színházba 1980-ban, majd a Katonába 1982-ben. Hatvanhét bemutatón léptek együtt színpadra. Olsavszky Éva 44 évesen, 1973-ban Kossuth-díjat kapott.

katona-jozsef-szinhaz
Fotó: József Attila Színház

Játszott Évát Az ember tragédiájában, Kleopátrát az Antonius és Kleopátrában, Lujzát az Ármány és szerelemben, Erzsébetet a Don Carlosban, Gertrudist a Bánk bánban, Arkagyinát a Sirályban, Gizát a Macskajátékban, Stuart Máriát, Szent Johannát, Kurázsi mamát - írja a Színház Online.

Számos színpadi szerepe mellett filmekben és tévéfilmekben is megcsillogtathatta tudását,  a Szerelem első vérig, illetve 2001-ben a Barátok közt című sorozatban is vállalt szerepet. 

Olsavszky Évát a Katona József Színház saját halottjának tekinti, nagyszerű alakításaira, kedves, finom lényére szeretettel emlékezünk – írja a teátrum Facebook-oldalán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük