Felfoghatatlan a bíróság döntése! A magyar énekesnőtől elvennék kétéves kislányát
Nkuya Soniának egy érthetetlen döntés miatt kell harcolnia lányáért.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Harcolni kénytelen kislányáért Nkuya Sonia énekesnő egy felfoghatatlan, jogerős bírósági döntés miatt.

A Megasztár 4 felfedezettje a TV2 Frizbi című műsorában mesélt kálváriájáról.

Megromlott kapcsolata az exével

Nkuya Soniát három hónap ismeretség után jegyezte el párja 2011 májusában, ezt követően az énekesnő teherbe esett. A pár még gyermekük születése előtt Londonba költözött, mert Mátyás ott kapott hangtechnikusi állást. Annabella 2012 februárjában látta meg a napvilágot, addigra azonban a fiatal szülők kapcsolata igencsak megromlott.

- Lakva ismerszik meg az ember. Miután a kislány megszületett, meg már előtte is, ő meg én igazság szerint már nem voltunk olyan jóban. Ez egy nagyon hirtelen jött kapcsolat volt, hirtelen szerelembébivel. A távolság a hazától, a szülőktől  a kapcsolatunkat pikk-pakk elrontotta - mesélte Hajdú Péternek.

Kislánya két-három hónapos volt, amikor Nkuya Sonia szeretett volna hazaköltözni. Hiába kérlelte azonban párját egy éven keresztül, az hajthatatlan maradt, sőt, elvette Annabella útlevelét. Amikor a 24 éves énekesnő 2013 nyarán úgy döntött, kilép a kapcsolatból, és hazaköltözik, a konzulátuson kellett segítséget kérnie, így kislányát egy egyszeri kilépést biztosító okmánnyal hozhatta Magyarországra.

Angliába kellene vinnie kislányát

Nkuya Sonia azóta itthon dolgozik, zenekarával építi tovább énekesnői karrierjét, Annabella nevelésében pedig édesanyja segíti.

A magyar állampolgárságú édesanyja időközben gyermekelhelyezési pert, a külföldön szakácsként dolgozó, szintén magyar állampolgár apa pedig egy kiadatási eljárást indított. Első fokon ez utóbbit Nkuya Sonia nyerte, azzal az indoklással, hogy a kislány életkorára való tekintettel az édesanyjától való elszakadás a kicsi életében törést okozna.

Ezt követően érkezett egy, a hágai egyezményre hivatkozó, jogerős másodfokú ítélet, mely szerint az ugyancsak magyar állampolgárságú Annabellának Londonban kell élnie.

- Ha hosszában öt évig kint él a kisgyerek, akkor megkapja a kettős állampolgárságot. De az én kislányom egy évet volt kint, és azt is ingáztuk. Mivel azonban kint született, és az volt az általános életvitelszerű lakhelye, a magyar bíróság úgy döntött, a kislányomat ki kell vinnem Angliába - részletezte az érthetetlen döntést az édesanya.

A jogerős bírósági döntés értelmében még ezen a héten el kellene vinnie kétéves kislányát a szigetországba, amit meg sem tudna tenni, hiszen a gyermeke útlevele nincs nála. Anélkül egyébként Magyarországon sem tudta bejelenteni, így a mai napig sem orvoshoz, sem közösségbe, vagyis bölcsődébe nem tudja vinni. Mindezt egy olyan apa miatt, aki szerinte csak bosszúból cselekszik, és a kislányt használja fel ellene, akit egyébként soha nem nevelt.

- Amikor együtt laktunk kint Angliában, amíg ő dolgozott, én voltam vele. Amikor a kislány rosszul aludt, én voltam vele, én keltem hozzá, én etettem, én itattam. Én nem tudok egy olyan hetet mondani, hogy az apja egyedül ellátta volna a gyereket - árulta el Megasztár felfedezettje.

Ha nem tesz eleget a bíróság másodfokú, jogerős ítéletének, annak valószínűleg pénzbüntetés és egy hosszabb idejű végrehajtási idő lesz a következménye.

- Az állt a papíron, hogy ha nem adom oda május 5-ig, akkor adjam le a gyereket az ő ügyvédjénél Veszprémben, letétbe. Bocsánat, de ez mi? Egy kétéves kislányról beszélünk. Ez irreális - fakadt ki kétségbeesetten Nkuya Sonia, aki a végsőkig harcolni fog kislányáért.

Fotó: Frizbi Hajdú Péterrel

Ezt is szeretjük