Félsz a vezetéstől? Utálsz parkolni? 5 tipp, ami segít leküzdeni
Eláruljuk, hogy lehetsz magabiztosabb a volán mögött. Meglátod, meg tudod csinálni! (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha bizonytalan vagy magadban és a vezetési tudásodban, az nem tesz jót sem neked, hiszen ha mégis autóba kell ülnöd, akkor azt túlzott stresszhelyzetnek fogod megélni, sem a többi autósnak, mivel az esetleges túlzott óvatosságod veszélyes forgalmi helyzeteket teremthet a türelmetlen autósok miatt.

De kitartás, most egy sor hasznos tippet kapsz, hogy ne így legyen!

1. Gyakorolj a nyugodt hétvégéken

Azonban gyakorlással ezen is rengeteget tudsz javítani! Hogy hogyan kezdj neki? Először is olyankor vezess, amikor kicsi a forgalom, vagyis hétvégén, a nyugalmas délutánokon. Továbbá az elején válassz inkább kevésbé forgalmas útvonalakat. Ez mind a városi környezetben való vezetéshez, mind a parkoláshoz olyan körülményeket teremt számodra, amelyeket be tudsz majd látni, miközben az autó mozgatására is figyelsz.

2. Fokozatosan növeld a kihívásokat

Majd amikor már az autó irányítására nem kell figyelned, akkor fokozhatod a téged érő ingerek mennyiségét vezetés közben. Ha szép fokozatosan emeled a nehézségi fokot, akkor egyre nyugodtabb tudsz majd maradni akkor is, amikor rajtad kívül sok más autós is részt vesz a forgalomban.

3. Próbálj egyedül vezetni

Ha zavar a melléd beülő utas reakciója, mert mindig kioktat, vagy mert mindig érezteti, hogy nem bízik a tudásodban, akkor inkább egyedül indulj útnak gyakorolni. Ha forgalmas környéken laksz, akkor kérj meg valakit, hogy vigyen el egy nyugodt területre, és kérd meg, hogy hagyjon legalább fél órára magadra, amíg te a saját tempódban gyakorolsz. Ez különösen a parkolás gyakorolásánál tehet jót.

4. Hallgass nyugis zenét

Persze vannak olyan vezetők is, akik a stressz hatására túl gyorsan vezetnek, amit nem kell magyarázni, hogy miért veszélyes. A nyugalmad megőrzése kulcsfontosságú abban, hogy jól tudj vezetni. Ha nagyon izgulsz, akkor hallgass autózás közben olyan zenét, amit jól ismersz, és megnyugtat, mivel így egy faktorral több olyan tényező van körülötted, ami lecsillapítja felborzolt idegeidet, és segít arra koncentrálni, amire valóban szükség van.

5. Télen új kihívások elé állít az időjárás, készülj fel rá most!

Télen a csúszós, jégbordás utak még az igazán rutinos sofőröket is kihívások elé állíthatják. Annak érdekében, hogy te is felkészülhess a megváltozott útviszonyokra, a Continental a biztonságos közlekedés elkötelezettjeként az ORFK-OBB és a Castrol támogatásával a tavalyi teltházas eseménysorozat után idén is megrendezi a WinterContact™ Családi Biztonságtechnikai Napokat a zsámbéki drivingcamp vezetéstechnikai centrumban.

A két hétvégés tréningsorozaton november 7-8. és 14-15. között, szimulált és biztonságos körülmények között próbálhatod ki, hogy mi történik az autóval a csúszós úton. Itt ráadásul profi segítséget is kapsz, ezért tényleg megéri most regisztrálni a tréningre!

A Continental jóvoltából most igen kedvező áron, 23 900 forint helyett csak 5900 forintért vehetsz részt a tréningen, ahol a szakemberek segítségével gyakorolhatod csúszós felületen a fékezést vészhelyzetben, a kormányzás megfelelő technikáját és a szlalomozást, a hegyvidéki vezetést, a kanyarodás helyes technikáját, az alul-, illetve túlkormányzottság kezelését, valamint a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését.

Az idei évben a szervezők kiemelt célja, hogy minél több női sofőr is részt vegyen a tréningen, ezért őket külön ajándékcsomaggal várják. Kattints, és regisztrálj most!

Ezt is szeretjük