Németh Lajos igazi szívtipró volt fiatalon - A meteorológus kegyeit sok csaj kereste
Németh Lajos egyetemi évei alatt, a kollégiumban ismerte meg feleségét is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Németh Lajos, hazánk kedvenc, borús időben is mosolygós - ma már nyugdíjba vonult - meteorológusának magánéletéről keveset tudni.

A 67 éves időjós Várkonyi Andreának a FEM3 Micsoda Nők! című műsorában elárulta, hogy fiatalon igazi szívtipró volt, sok hölgy kereste a kegyeit, ám neki csupán egy lány kellett: későbbi felesége, Ágnes, akibe már egyetemistaként beleszeretett.

Az igazit keresve nem az édesanyja képe lebegett a szeme előtt, hanem egy másfajta ideált állított fel magának, aki erősen emlékeztetett egy Kiss Ágnes nevű kollégiumi társára.

- A Tündér Lala nem véletlenül Tündér Lala - kezdte pajkosan nevetve Németh Lajos. Elég sok csaj kereste a pillantásomat, egyedül Kiss Ágnes nem. Így aztán egy ideig úgy tűnt, magától értetődő, hogy nem kaphatom meg. Végül mégis sikerült megszerezni.

nemeth-lajos-fem3
Fotó: FEM3/Micsoda Nők!

1974-ben Németh Lajos 24 éves volt, mikor oltár elé vezette menyasszonyát, akivel azóta is boldog házasságban élnek. Immár 49 éve. A kezdeti időszakról a következő kedves történetet mesélte még el Várkonyi Andreának:

- A kolesz folyosóján volt egy levéltároló szekrény, különböző szobaszámokkal, oda érkeztek a diákok levelei. Kiss Ági mindig rengeteg levelet kapott. Megnézni persze nem akartam, de furdalt a kíváncsiság, hogy ki vagy kik írnak ennyit neki. Aztán persze később elmesélte.

Németh Lajosnak és feleségének két gyermeke és öt unokája született: Berta, Emma, Fanny, Linda és Emil. A három utóbbi, Németh Lajos lánya, Mónika gyermekei Finnországban élnek.

Alábbi galériánk képei között megnézheted Németh Lajos feleségét és még néhány magyar tévés ritkán látott házastársát.

Ezt is szeretjük