Visszatámad a tél - Márciusban még bőven lehet hó Németh Lajos szerint
Az időjós szerint még várnunk kell a 20 fokos tavaszra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Németh Lajos rossz hírekkel szolgált a 20 fokos, napsütéses tavaszról álmodozóknak. A nyugdíjas időjós a Mokka ma reggeli adásában azt mondta: "Visszatámad a tél!"

- Nemcsak tegnap volt hózápor a Kékestetőn, hanem mára virradóra a Börzsönyben a 800 méter fölötti részeken összefüggő hótakaró alakult ki, a Mátrában pedig most is esik a hó. Hidegfront érkezett, mögötte a következő napokban viharos széllel, több hullámban érkezik a hideg levegő.

A februárt mint téli hónapot 21,6 fokkal zártuk, országos melegrekordot döntöttünk, a visszavágó most van. De persze a március olyan hónap, amikor előfordulhat 25 fokos meleg és éjszaka mínusz 16-17 fokos hideg is. Március 10-re, vagyis mára virradóra mértek mínusz 17 fokot is. Márciusban még bőven lehet hó - vélte Németh Lajos.

Mindenki emlékszik rá, hogy 2013. március 15-én milyen hókáosz uralkodott el az országban. Idén Németh Lajos szerint nem várható hóvihar, 10-12 foknál nem lesz melegebb, a nemzeti zászlókat lobogtatja majd az időnként erős északi-északnyugati szél. Legfeljebb átfutó záporra lehet számítani, az időjárás alkalmas lesz kirándulások, szabadtéri programok szervezéséhez. 

- A következő hét-tíz napban kevéssel tíz fok fölötti hőmérséklet várható. Ez egyébként megfelel az ilyenkor szokásosnak. Hosszabb távú előrejelzések csak március végére, április elejére mondanak melegebb időt - mondta a 66 éves szakember. 

Németh Lajos 47 év után végre megmutatta feleségét

Képeken a magyar tévések és ritkán látott feleségük. Nézd meg a fotókat!

Ezt is szeretjük