A Barátok közt színésznőjéből az ország leghíresebb ápolónője lett: Németh Franciska 5 éve váltott szakmát
Németh Franciska az Egészségügyi Világszervezet kampányának magyar nagykövete lett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Németh Franciska hatalmas elismerésben részesült. Az Egészségügyi Világszervezet nagykövetének választotta ki a kampányukba, ő képviseli Magyarországot a WHO által indított helyi hősök kampányban. Mivel a 2020-as év az ápolónők és a szülésznők éve, ezért a feladata ezeknek a munkaköröknek a köztudatban való népszerűsítése lesz.

Eredetileg nem a gyógyítást képzelte el a jövőjének, 19 éves korában még színésznőként bontogatta a szárnyait. A nagyközönség a Barátok köztben ismerhette meg mint Varga Petra, aki Szentmihályi Gyuri felesége volt a sorozatban 2005-ig. Egy év után kiszállt a sorozatból. Utána modellkedni kezdett, majd kommunikációs igazgatóként tevékenykedett.

Németh Franciskát nagykövetnek választották

Öt évvel ezelőtt gyökeresen megváltozott az élete, ekkor kezdett el az egészségügyben dolgozni. Karrierjének nem mindennapi útja a szervezet figyelmét is felkeltette, ezért is választották épp őt. 

nemeth-franciska
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- A helyi WHO-iroda minden országban feltérképezte, hogy melyek azok az ápolók, akik szóba jöhetnek erre a szerepre. Hogy miért pont rám esett a választás, azt nem közölték, de én sejtem. Az évek alatt már megtanultam, hogy a történetem érdekes, valószínűleg ez az atipikus pályaív lehet az, ami miatt engem választottak - mesélte az RTL Klub Reggeli  című műsorában.

A kampány lényege az, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészségügyi dolgozók állhatatos munkájára, ezzel elérve, hogy még inkább megbecsüljük őket a hétköznapokban. Németh Franciska ebben a tekintetben szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nap mint nap érzi, hogy méltányolják, amit csinál.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

- Mióta ápolónő lettem, én azt tapasztalom, hogy felém árad a megbecsülés. Ez azért is lehet, mert az én ápolási munkám nagyon hangos az utóbbi pár hónapban. Én, aki szem előtt vagyok ezzel a tevékenységgel, rosszat szinte nem is kapok, csak megbecsülést.

A sok elfoglaltsága mellett még egy fontos szerepkör tölti ki az életét: egy hároméves kisfiú büszke édesanyja is. Csemetéje igazi kis örökmozgó, anyukája szerint pedig már most látszik, hogy nagy szívtipró lesz felnőttként.

Varga Iza lánya, Anna

Varga Iza nagyobbik lánya, Anna igazi szépség. Fotóin úgy néz ki, mintha egy divatlapból lépett volna ki. A 18 éves lány tavaly és tavalyelőtt is szerepelt a Barátok köztben, az édesanyja által alakított Balogh Nóra fiatalkori énjét játszotta.

Ezt is szeretjük